Baļķis ar motoru paātrinājies līdz 76 km/h

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/WorldRecordAcademy

Kanādietim Braienam Rīdam ir pamats lepoties, jo viņš ir uzbūvējis pasaulē ātrāko baļķi un to atzīst pat Ginesa rekordu grāmata, kur ierakstīts viņa vārds.

Ievadā rakstītais noteikti izklausās dīvaini, tomēr tā ir patiesība. Rīds no vesela 240 gadus vecas tūjas baļķa ir izgatavojis transportlīdzekli ar Mazda RX-7 neatkarīgo balstiekārtu un disku bremzēm, kurš šā gada 20.janvārī Čandleras motorusporta kompleksā Arizonas štatā, ASV spēja attīstīt 76,625 km/h maksimālo ātrumu.

Ginesa rekordu grāmata

Kā raksta Motor.ru, Rīds un viņa atbalsta komanda sākotnēji apsvēruši vairākas piedziņas opcijas, tomēr galu galā lēmuši par labu zaļajām elektrotehnoloģijām. Šā iemesla dēļ auto ir apgādāts ar 250 kilogramus smagu akumulatoru bloku, 35 zirgspēku elektromotoru, kurš griež aizmugurējos riteņus un divām 20 zirgspēku elektriskajām turbīnām.

Neticami ātro baļķi ar riteņiem vēlāk ir paredzēts pārdot Barrett-Jackson izsolē. Tajā iegūtos līdzekļus savukārt plānots novirzīt kara veterāniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu