Jo lielāks komforts, jo vieglāk auto nozagt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pēdējo divu mēnešu laikā Rīgā un Pierīgas rajonos vērojams kārtējais auto zādzību skaita palielinājums. Turklāt iepriekšējos gados zagļi iekāroja dārgus auto, bet nu zog arī vidējās klases automašīnas, liecina «If Apdrošināšana» informācija.

Zīmīgi, ka zagļus vairs neattur pat auto atrašanās privātmājas pagalmā aiz žoga un ir jādomā par papildus aizsardzību, īpaši tad, ja auto aprīkots ar ērto Keyless Go jeb viedās aizdedzes atslēgas sistēmu.

Šogad novērota tendence, ka zagļi automašīnas pamanās nozagt pat no privātmāju vai rindu māju pagalmiem un ne vien naktīs, bet arī pa dienu, kad mājās ir saimnieki. «Jo komfortablāks ir auto ikdienas lietošanā, jo vieglāk to ir aizdzīt - tas šobrīd ir jāņem vērā jebkuram autoīpašniekam. Īpaši ātri un bez lielām pūlēm ir nozogami ar Keyless Go sistēmu aprīkotie auto. Tāpēc iesakām apsvērt arī kādas papildu pretaizdzīšanas sistēmas ierīkošanu, jo tā ne tikai kavēs auto iedarbināšanu (piemēram, Skybrake, Black Bug, Basta u. c.), bet arī palīdzēs atrast auto pēc nozagšanas (piemēram, Sherlog, Trackguard, GPS raidītāji u. c.). Ar Keyless Go sistēmu aprīkoto auto īpašniekiem ieteicams ikdienā lietot arī auto atslēgu maciņus, kuros iestrādāta īpaša materiāla odere, kas pilnībā noslāpē signālu,» iesaka If Apdrošināšanas Atlīdzību nodaļas vadītāja Līga Bērziņa.

Zādzības īpaši intensīvas ir kļuvušas martā un aprīlī, kad gandrīz katru nedēļu ir saņemti vairāki KASKO klientu atlīdzību pieteikumi. «Pēdējo divu gadu laikā ar lielākiem kāpumiem un kritumiem auto zādzības diemžēl ir kļuvušas par ikdienu - tiek zagti ne vien tradicionāli iecienītie BMW X5, Toyota Land Cruiser, Audi Q5 vai Audi A4 modeļi, bet arī tādi auto kā Ford Mondeo vai Volkswagen Passat,» stāsta Līga Bērziņa.

Šobrīd apdrošināšanas kompānijā pieteikto KASKO atlīdzību apmērs svārstās no 10 000 līdz pat 34 000 eiro. Nozagtie transportlīdzekļi nav vecāki par 9 gadiem, taču biežāk tiek zagti 3-5 gadus veci auto. Automašīnu zādzības ir reģistrētas Rīgā un vairākos Pierīgas rajonos - Baložos, Ķekavā un Mārupē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu