Video stāsti: Neveiksmīgākais, skaistākais un dārgākais BMW pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

BMW 507 ir viens no skaistākajiem un retākajiem BMW modeļiem pasaulē. Tas tika radīts 1956. gadā un tirdzniecībā atradās vien trīs gadus.

4,8 metrus garais rodsters svēra 1330 kilogramus, tas tika aprīkots ar 3,2 litru V8 dzinēju, kura jauda bija 150 zirgspēki. Neskatoties uz tam laikam augsto cenu (Amerikā šis auto maksāja aptuveni 10000 dolāru), tas bija populārs slavenību un bagātnieku vidū. Piemēram rokenrola karalis Elviss Preslijs iegādājās divus BMW507, tomēr ar to bija par maz, lai šis auto ilgāku laiku paliktu BMW piedāvājumā.

Kopējie BMW507 tirdzniecības apjomi bija ļoti slikti, BMW trīs gadu laikā saražoja tikai 252 šādas automašīnas, tādējādi skaistais rodsters nodarīja Bavārijas motoru kompānijai pamatīgus finansiālus zaudējumus. Savukārt mūsdienās šis ir viens no dārgākajiem BMW, kādu iespējams iegādāties. Labākie BMW507, kuri nonākuši izsolēs, pārdoti par 1,8 līdz pat 2,4 miljoniem USD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu