Motormuzejs tiks atvērts jūlija sākumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgas Motormuzeju, kurā skatāma lielākā vēsturisko automobiļu ekspozīcija Baltijā, pēc restaurācijas atvērt plānots 2.jūlijā.

Senie spēkrati atdzīvojas, lai ieņemtu goda vietu Rīgas Motormuzejā. Pirmais simboliski uz jaunajām mājām dosies pasaulē vecākais auto, ar kuru dzima autobūve - Karla Benca būvētais Benz Patent Motorwagen.

Rīgas Motormuzeja rīcībā ir autentiska šā 1886.gada spēkrata replika, un tā uzskatāma par vērtīgu muzeja jaunieguvumu. Šā trīs riteņu braucamā iedarbināšanu būs iespējams vērot klātienē Doma laukumā, kad sāksies restaurētā Rīgas Motormuzeja atklāšanas laika atskaite un Benz Patent Motorwagen prezentācija.

Pasākums, kurā piedalīsies Rīgas Motormuzeja direktors Aivars Aksenoks, Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents Agris Šmits, Rīgas Motormuzeja Restaurācijas nodaļas vadītājs Gunārs Dortāns un Rīgas Motormuzeja speciāliste Aija Bauere (Karla Benza sievas Bertas lomā), norisināsies trešdien, 25.maijā, plkst. 12. Motormuzeju savukārt plānots atvērt 2.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu