Spoži riteņi, izskatīgas riepas un moldingi - kā jauni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turtle Wax Green Line sērijas jaunākie produkti dod otro dzīvi detaļām, ko automātiskās mazgātuve bieži pamet novārtā.

Automātiskā mazgātuve lieliski ietaupa laiku, taču ne vienmēr nomazgā automašīnu tieši tik rūpīgi kā gribētos. Riteņu diskos paliek nosēdumi, riepas pēc nožūšanas uzrāda nodevīgus putekļu traipus, bet nekrāsotās plastmasas daļas nekautrīgi demonstrē švīkas un nobrāzumus. Ar Turtle Wax Green Line sērijas kosmētiku ātrajai mazgāšanai var pielikt glītu noslēdzošu akcentu. Attēlā redzamie četri (faktiski jau trīs, jo diviem ir vienādas funkcijas, bet atšķirīgs iepakojums) līdzekļi paredzēti automašīnas kopšanai, ja tā var teikt, «zem jostasvietas».

Tik spēcīgs, ka kļūst sarkans

Lai gan jebkura autokosmētika lietojama ar apdomu, vēlams lietojot gumijas cimdus un varbūt pat aizsargbrilles, sevišķu uzmanību prasa riteņu disku tīrītājs All Wheel Cleaner. Kā norāda nosaukums, tas patiesi der visu tipu riteņu diskiem, taču satur spēcīgas virsmaktīvās vielas, kas, iekļūstot acīs, var izraisīt nopietnus bojājumus. Tāpēc gan ražotāja, gan mūsu ieteikums ir disku tīrīšanu veikt brīdī, kad tuvumā nav nedz mazu bērnu, nedz ziņkārīgu mājdzīvnieku. Disku tīrīšanā labāk izmantot tekošu ūdeni, precīzāk, augstspiediena mazgātāju vai vismaz dārza šļūteni. Iesācēju var pārsteigt, ka uz pudeles nav lietotāja instrukcijas - ir gan, taču tā atrodas noplēšamās etiķetes otrā pusē. Tālāk viss ir vienkārši - uzsmidzinam All Wheel Cleaner uz diskiem, pagaidām 3 - 5 minūtes, līdz putas saskarē ar bremžu uzliku putekļiem kļūst izteikti tumši sarkanas (starp citu, iespaidīgs skats!), un skalojam visu nost. Ja diski ir ļoti aplipuši, procedūra jāatkārto, taču nekādā gadījumā nevajag turēt All Wheel Cleaner uz diskiem pārlieku ilgi. Labāk noskalot un uzsmidzināt līdzekli vēlreiz. Tieši šī iemesla dēļ disku tīrīšanu vislabāk veikt ar augstspiediena mazgātāja palīdzību.

Zīmols svarīgāks par cenu

Riepu un melno plastmasas detaļu pēcapstrāde neprasa īpašu piesardzību, ja neskaita noteikumu, ka Wet'n'black un Black in a flash nedrīkst sajaukt, jo plastmasām paredzētais līdzeklis satur bagātīgu vaksu un silikona komponenti, kas var padarīt riepas slidenas. Arī Wet'n'black nevajadzētu izsmidzināt uz riepu protektora daļas. Ja paliekošāks šķiet putu radītais efekts, Wet'n'black var dabūt arī aerosolā, tomēr parastais pulverizatora tipa iepakojums nez kāpēc šķiet iedarbīgāks. Cenuklubs.lv veikalos veiktajās aptaujās noskaidrots, ka lielākajai daļai respondentu (44 pret 14) papildus auto kopšanas līdzekļi tomēr ir svarīgi, un tos izvēlas arī pircēji, kas pašrocīgi automašīnas nemazgā, bet gan beigās «pieliek glanci». Uz jautājumu par auto kopšanas produktu izvēli vienādās daļās dominēja atbildes «zīmols» un «atlaide veikalā», turpretim cenu kā izšķirošo faktoru minējuši divreiz mazāk aptaujāto pircēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu