Koenigsegg One:1 uzstāda paātrināšanās rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.supercar-driver.com

Zviedru hipermašīna Koenigsegg One:1 2,25 kilometrus garā distancē spējusi sasniegt 386 km/h ātrumu.

Lielbritānijā, Brantingtorpas lidlaukā regulāri norisinās auto entuziastu sacensības Vmax200, kuru vienīgais mērķis ir taisnā, bet ierobežotā distancē sasniegt iespējami lielu ātrumu.

Līdzšinējais ātruma rekords, kurš 2,25 km taisnē tika uzstādīts 2013.gadā, piederēja tūnētam Porsche 911. Šā auto attīstītās 229 jūdzes jeb 368,5 kilometrus stundā nebija izdevies pārspēt trīs gadus.

Britu auto entuziasti, kas paši sevi dēvē par The BHP Project, savus piedzīvojumus ar planētas labākajiem auto publisko sociālajos tīklos, ar Koenigsegg One:1 jau pērn bija ieradušies Brantingtorpā.

Toreiz viņiem ieceri gāzt no troņa tūnēto Porsche īstenot neļāva

problēmas ar riteņu regulējumiem, kuru dēļ One:1 lidlauka taisnē spēja sasniegt vien 362,1 kilometru stundā.

Šogad The BHP Project atgriezās un, pie stūres palaižot LMP1 klases izturības sacīkšu braucēju Oliveru Vebu un One:1 degvielas tvertnē iepildot E85 benzīnu, jau pirmajā mēģinājumā auto spēja attīstīt 230 jūdzes jeb 370,1 km/h.

Foto: www.supercar-driver.com

Piecas minūtes vēlāk kāds cits tūnēts Porsche 911 zviedru hipermašīnai rekordu atņēma ar rezultātu 371,8 km/h. Bet arī Porsche saimnieku prieki nebija īsi, jo pēc viegla lietutiņa un trases apžūšanas Vebam izdevās Koenigsegg paātrināt līdz 235 jūdzēm jeb 378,2 km/h. Ar to gan nebija gana, jo sacīkšu braucējam nedaudz vēlāk tika dota vēl viena iespēja izmēģināt One:1 spēkus un nepievīla nedz sportists, nedz auto, kurā šoreiz nebija arī pasažiera. Nu un

šobrīd Brantingtorpas lidlauka ātruma rekords tādējādi ir 240 jūdzes jeb 386,2 kilometri stundā.

Koenigsegg One:1 (viens pret viens) nosaukumā ir iekodēta jaudas un svara attiecība. Proti, 1360 kilogramus smagais auto ir apgādāts ar 5 litru V8 turbo motoru, kura jauda ir 1360 zirgspēku. Pēc ražotāja teiktā, ar to ir gana, lai 400 km/h sasniegtu aptuveni 20 sekundēs, savukārt uzstādītā augstas veiktspējas bremžu sistēma gādā, lai apstāšanās no šāda ātruma ilgtu vien 10 sekundes.

Foto: www.supercar-driver.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu