Pasaules skaistākās auto sacīkstes Mille Miglia

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apzīmējumu «pasaules skaistākās ātrumsacīkstes» Mille Miglia ir ieguvušas, pateicoties vēsturiskajiem auto un gleznainajām ainavām, kuras var baudīt visas sacīkšu trases garumā.

Katru gadu 1000 jūdžu braucienā no Brešas līdz Romai un atpakaļ piedalās vairāki simti vēsturisku auto. Šogad sacīkstēs piedalījās 450 auto, kas mēroja garo ceļu, kopā pulcējot komandas no vairāk nekā 40 dažādām pasaules valstīm. Vēsturiskajās auto sacīkstēs piedalās spēkrati, kas būvēti no 1927. līdz 1957. gadam (automašīnu ekipāžas pārstāvēja 71 dažādu auto zīmolu).

Šogad Mille Miglia starts tika dots 19. maijā plkst 2.30 Brešā. Pirmā automašīna, kas devās vēsturiskajā braucienā bija 1923. gadā būvēts Bentley. Nākamās trīs dienas dalībnieki bijuši vairāk nekā 30 Itālijas pilsētās, tai skaitā Veronā, Rimini, Sanmarino, Romā, Sjēnā, Pizā un Parmā.

Svētdien finišā iebrauca pirmā ekipāža – Andrea Vesko (Andrea Vesco) un Andrea Gerini (Andrea Guerini) no Itālijas. Komanda brauca ar Alfa Romeo 6C 1750 GS Zagato automašīnu, kas izgatavota 1931. gadā.

Otrajā vietā ierindojās Elena Skaramuci (Elena Scaramuzzi) un Luka Patrons (Luca Patron) no Itālijas, kuri brauca ar 1926. gada O.M. 665 Superba Sport 2000 CC.

Trešo vietu šogad Mille Miglia sacensībās ieguva Stefānija Biača (Stefania Biacca) un Džordano Moci (Giordano Mozzi), kurš sacensībās devās ar 1933. gadā būvēto Alfa Romeo 6C 1500 Gran Sport.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu