2Pac piederējis Hummer pārdots par negaidīti augstu cenu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix. TVNET kolāža

Kādā izsolē nupat «zem āmuriņa» pakļuvis un par negaidīti augstu cenu pārdots nelaiķim reperim 2Pac reiz piederējušais Hummer H1.

Hummer H1 ļoti labā tehniskā un vizuālā stāvoklī lietoto auto tirgū ir pieejams par apmēram 50 tūkstošiem dolāru. ASV izsoļu namam RR Auction gan vienu H1 eksemplāru nupat ir izdevies pārdot par krietni vien augstāku cenu 337 144 dolāriem, kas atbilst apmēram 300 tūkstošiem eiro un ir trīs reizes vairāk, nekā prognozēts iepriekš.

Tik augsta samaksa liecina, ka auto ir bijis patiešām iekārojams un par to pat nav jābrīnās, jo konkrētais Hummer H1 reiz piederējis reperim Tupakam Šakuram (skatuves vārds - 2Pac). Tas arī bijis pēdējais auto, kas Šakuram piederējis, jo mākslinieks to iegādājies tikai mēnesi pirms savas nāves 1996.gada 13.septembrī.

Auto nobraukums arī ir visai niecīgs - tikai nedaudz vairāk par 10 tūkstošiem jūdžu jeb aptuveni 17 tūkstoši kilometru.

Hummer H1 ir uzstādīts 6,5 litru V8 dīzeļdzinējs, kurš attīsta ap 200 zirgspēkiem. Tupaka Šakura automobilis ir apgādāts ar prāvu režģi, kurš aizsargā radiatoru, lērumu papildu lukturu priekšā un uz jumta, un vinčas mehānismu, kura vilktspēja esot 5,4 tonnas.

Papildus tam Tupaka Hummer ir īpaši diski ar 38 collu diametra riepām, uzraksti Eliminator, tonēti stikli un nerūsējošā tērauda uzlikas uz bamperiem. Salonā savukārt ir rūpīgi nostrādāts ādas tapsējums bēšā tonīt, audio sistēma ar kompaktdisku mainītāju un klimata kontrole.

Nobeigumā jāpiemin, ka Hummer H1 jaunais īpašnieks līdz ar auto ieguva arī īpašās numura zīmes, visus dokumentus, kā ari divas audiokasetes ar neapstrādātām Tupaka un Maikla Džeksona dziesmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu