Fotostāsts: Autoavārijas no trīsdesmitajiem gadiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News

Par to, kad notika cilvēces vēsturē pirmais satiksmes negadījums, vienprātības nav. Vieni ir pārliecināti, ka avārijas varēja notikt tikai pēc Karla Benca Benz Patent Motorwagen reģistrēšanas, citi - ka avārijas sāka notikt jau agrāk, tvaika mašīnu ērā.

Lai vai kā, skaidrs ir viens - cilvēka tiekšanos pēc mobilitātes no laika gala ir pavadījusi dzīšanās pēc lielāka ātruma, arī transportlīdzekļu skaits pēc Henrija Forda 20. gadsimta sākumā izgudrotā montāžas procesa ieviešanas strauji palielinājās. Likumsakarīgi, ka arī satiksmes negadījumu kļuva aizvien vairāk un daudzi no tiem ir iemūžināti fotogrāfijās.

Jūsu uzmanībai Boston Herald-Traveler fotogrāfa Leslija Džounsa attēli, ko viņš uzņēmis pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados Amerikā. Šajā foto kolekcijā cita starpā ir attēls ar auto, kas aptinies ap koku, ieskrējis dzīvojamajā mājā vai gandrīz nokritis no daudzstāvu stāvvietas augšējā stāva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu