Latviešiem lieliski sasniegumi Lietuvas žurnālistu rallijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ekipāžas no Latvijas izcīna divas pirmās un vienu trešo vietu līdz šim garākajā Press Rally izlaidumā.

3. un 4. jūnijā jau 21. reizi norisinājās Lietuvas žurnālistu autokluba rīkotais preses rallijs. Tajā startēja 43 ekipāžas no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas un Somijas, izmantojot visdažādākās jaudas, klases un vecuma automašīnas no rallija Ford Fiesta un Mitsubishi Lancer Evo līdz pavecam Audi S8 un jaunākajam Toyota Prius. Pirmo reizi sacensību vēsturē rallijs notika visās trīs Baltijas valstīs.

Pēc ceremoniālā starta un diviem pirmajiem ātrumposmiem Paņevežā dalībnieki devās uz Latviju, lai tur mērotos spēkiem sporta kompleksā 333, Biķernieku trases motoaplī un pat kalnā braukšanas sekcijā Siguldas kamaniņu trasē. Otrajā rallija dienā žurnālistu un VIP viesu ekipāžas gaidīja ātruma pārbaudījums Auto24 trasē Igaunijā, Pērnavas lidlaukā, kā arī ārkārtīgi sarežģītā ātrumposmā Iron Balls, kas tika izveidots pa distanču slēpošanas trases celiņiem Joulumē sporta un atpūtas kompleksā. Kopējais maršruta garums pārsniedza 700 km, no kuriem ātrumposmos bija jāveic gandrīz 80.

Lai gan rallijā šogad piedalījās tikai četras ekipāžas no Latvijas, trīs no tām nokļuva uz goda pjedestāla. Automašīnu klasē ar dzinēja tilpumu līdz 1,6 litriem pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārtiņs Dzenītis un Kristaps Bērziņš. Ar Ford Fiesta R2 rallija automašīnu viņi apsteidza tuvākos konkurentus par četrām minūtēm, un uzrādīja labāko laiku Iron Balls ātrumposmā. Jāpiezīmē, ka Lietuvas žurnālistu rallija noteikumi neaizliedz dalību ar speciāli sagatavotām sporta automašīnām, vien nepieļauj sacīkšu asfalta riepu jeb t.s. sliku izmantošanu.

Pirmo vietu Eco klasē automašīnām ar CO2 izmešu daudzumu līdz 100 g/km ar pārliecinošu minūtes pārsvaru uzvarēja Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis. Lietuviešu konkurentu izvēlētajiem hibrīdauto viņi lika pretim Latvijas gada auto 2016 - Hyundai i20 no dīlera Autobrava. i20 jaunākais dzinējs - viena litra turbo izmet vien 99 gramus CO2 uz km. Savukārt prestižākajā klasē virs 2 litru tilpuma trešo vietu ar VW Golf GTI izcīnīja Oskars Kaņeps-Kalniņš un Viesturs Ozols. Līdz ar to M. Dzenītis un K. Bērziņš tika atzīti par otriem ātrākajiem kopējā žurnālistu ieskaitē, un kopā ar Kaņepa-Kalniņa/Ozola ekipāžu saņēma pirmo godalgu komandu cīņā. Preses rallijā šogad startēja arī Ainārs Zariņš un Daiga Ormane ar Audi A4 dīzeļautomašīnu.

Vairāk informācijas pressrally.lt un rallija Facebook lapā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu