Jaunais Tiguan teicami absolvē Euro NCAP testus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas patērētāju aizsardzības organizācija Euro NCAP jaunajam Tiguan ir piešķīrusi augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu. Populārā apvidus automobiļa jaunākā paaudze izturējusi drošības testus atbilstoši striktajai NCAP metodikai, iegūstot augstākos novērtējumus, tādējādi tas ir viens no drošākajiem automobiļiem Eiropā.

Jaunajam Tiguan piešķirtas piecas zvaigznes par vispārējo drošību, kas tika izvērtēta četrās apakškategorijās: pieaugušo pasažieru un bērnu aizsardzība, gājēju aizsardzība un autovadītāja palīgsistēmas. Jaunais Tiguan izturēja visus daudzējādos Euro NCAP (Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programma) testus un guva satriecošus rezultātus. Tas viss panākts, pateicoties augstākās klases drošības paketei, kurā ietilpst optimizēta virsbūves konstrukcija, ļoti efektīvas drošības jostas, sēdekļu un gaisa spilvenu kombinācija, kā arī inovatīvas autovadītāja palīgsistēmas.

Kopš 1997. gada Euro NCAP tiek uzskatīts par vienu no augstākajiem transportlīdzekļu drošības rādītājiem Eiropā. Tomēr šogad testa nosacījumi kļuvuši vēl stingrāki. Veicot visaptverošus pieaugušo pasažieru drošības testus, jaunais Tiguan saņēma 96% no maksimālā vērtējuma. Šajā kategorijā tika veikti šādi drošības testi:

  • frontālā sadursme ar alumīnija barjeru (ar ātrumu 64 km/h un 40% pārklājumu),

  • frontālā sadursme ar neelastīgu barjeru (ar ātrumu 50 km/h un 100% pārklājumu),

  • sānu trieciens ar ātrumu 50 km/h,

  • sānu trieciens stabā ar ātrumu 32 km/h,

  • aizsardzība pret kakla traumām sadursmes gadījumā ar tajā pašā joslā braucošu transportlīdzekli,

  • automātiskā avārijas bremzēšana, lai izvairītos no sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem vai gājējiem.

Tiguan saņēma izcilu vērtējumu – 84% no iespējamajiem punktiem – arī bērnu drošības kategorijā. Šogad novērtējumā pirmo reizi tika izmantoti jauni bērnu manekeni. Pateicoties standartaprīkojumā iekļautajiem ISOFIX un TopTether bērnu sēdeklīšu stiprinājumiem un drošības jostu spriegotājiem otrās rindas sēdekļos, bērni ir ļoti labi pasargāti frontālās un sānu sadursmes gadījumā.

Gājēju aizsardzības kategorijā Tiguan saņēma 72% vērtējumu. Īpaši pozitīvi tika novērtētas tās Tiguan dizaina detaļas, kas samazina garāmgājēju traumu gūšanas risku. To vidū ir «aktīvais dzinēja pārsegs», kas sadursmes gadījumā palīdz samazināt bīstamas galvas traumas. Populārais apvidus automobilis ir aprīkots arī ar avārijas bremzēšanas sistēmu un gājēju uztveršanas funkciju, kas modelī Tiguan ir iekļauta pirmo reizi un reaģē uz neaizsargātiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Drošības palīgsistēmu jomā Tiguan atstāja spēcīgu iespaidu ar standartaprīkojumā iekļauto ESC, drošības jostu lietošanas atgādinājuma funkciju aizmugurē, avārijas bremzēšanas palīgsistēmu Front Assist un joslas saglabāšanas palīgsistēmu. Šajā kategorijā Tiguan pārliecinoši izpildīja prasības, saņemot 69% no maksimālā vērtējuma.

Jauno Tiguan Vācijā ir iespējams pasūtīt kopš janvāra, un tas ir aprīkots ar plašu drošības sistēmu klāstu. To vidū ir gaisa drošības spilveni autovadītājam un blakussēdētājam (tostarp blakussēdētāja gaisa spilvena deaktivizācijas slēdzis un autovadītāja ceļgalu gaisa drošības spilvens), kā arī galvas gaisa drošības spilvenu sistēma gan priekšējiem, gan aizmugurējiem pasažieriem, tostarp sānu gaisa drošības spilveni. Jāizceļ arī galvas balsti, kas sniedz lielāku drošību un samazina kakla savainojumu risku, automobilim saduroties ar priekšā esošiem transportlīdzekļiem, kā arī drošības jostu lietošanas brīdinājumi visās sēdvietās. Jaunais Tiguan ietver tādas sistēmas kā elektroniskā trajektorijas stabilizācijas kontrole (ESC) ar stūrēšanas palīgsistēmu, ABS ar bremzēšanas palīgsistēmu, pēcsadursmes bremzēšanas sistēma un riepu spiediena indikators.

Vairākās valstīs standartaprīkojumā ir iekļauta arī proaktīvā pasažieru pirmssadursmes aizsardzības sistēma, kas uztver kritiskas situācijas ar palielinātu negadījuma iespējamību, nospriego priekšējās drošības jostas un aizver atvērtos logus, kā arī jumta lūku pat tad, ja tā ir atvērta tikai nedaudz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu