Lūk, ātrākais ielas elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Video, kuros cilvēki redzami baudām vājprātīgu Tesla Model S P90D paātrinājumu, kad ieslēgts Ludicrous Mode braukšanas režīms, netrūkst.

Tas ir radījis maldīgu priekšstatu, ka dinamiskākas ielas mašīnas uz planētas nav. Patiesībā ne mazums ar iekšdedzes dzinēju apgādātu hipermašīnu ir ātrākas, turklāt tagad Lielbritānijā uzbūvēts arī elektroauto, ko drīkst lietot uz koplietošanas ceļiem un kurš dragreisā Tesla Model S atstātu aiz sevis.

Tas ir Vaita salā reiz ražotais Enfield 8000 - mikromobilis, ko briti izlaida naftas krīzes ērā. Konkrēto eksemplāru no nonākšanas automobiļu kapsētā esot paglābis žurnālists Džonijs Smits, kurš to nedaudz pārbūvējis.

Tas gan ir stipri maigi teikts, jo patiesībā

Smita Enfield ir 100 reizes jaudīgāks nekā oriģinālais auto

un dragreisā gūst lielus panākumus.

Proti, ja sākotnēji Enfield 8000 attīstīja 8 zirgspēkus un maksimāli 64 km/h, tad tagad tam ir uzstādīta elektropiedziņas sistēma ar diviem 400 voltu akumulatoriem no kaujas helikopteriem Bell Super Cobra, kas attīsta ap 800 zirgspēkiem.

Tas par Flux Capacitor nodēvētajam

auto dod iespēju līdz 113 jūdzēm jeb 182 kilometriem stundā paātrināties sešās sekundēs.

Kā norāda TopGear.com, Lamborghini Aventador, McLaren 650S, Porsche 911 Turbo S un pat Tesla P90D uz to nav spējīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu