Kāpēc tu mīli savu auto?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uz šo jautājumu jau trešo gadu pēc kārtas atbildējuši veikala «cenuklubs.lv» apmeklētāji, šoreiz Rēzeknes ielā, Rīgā. Akcijas rīkotājs Getz Nordic dalījies ar biežākajām, asprātīgākajām un pat...depresīvākajām atbildēm.

Pavisam veikala apmeklētāji minējušo vairāk kā 260 dažādus iemeslus, kāpēc viņu automašīna ir vismīļākā. Vispopulārākā atbilde ir «tāpēc, ka tā vienkārši ir laba», ne mazāk iecienīta ir automašīnas īpašību izcelšana – «tāpēc, ka skaista (liela, ātra, stilīga, droša, ērta, ekonomiska utt.) Trešajā vietā ierindojas ar automašīnas marku saistīts mīlestība iemesls, kur savukārt visbiežāk figurē BMW vārds. Taču autovadītāji pieķērušies arī Volvo, Škoda, Mercedes Benz, Audi, Mazda, Mitsubishi, Lada un citiem ražotājiem. Šajā kategorijā sevišķu ievērību pelna apgalvojums, ka «mans Mitsubishi ir labāks par sievu», kā arī uzdevums auto pazinējiem «īpatnējs auto, tam atslēga pie krēsla». Jādomā, ka runa ir par Saab.

Dažiem sajūsmu izraisa specifiskas automašīnas īpatnības, piemēram, pilnpiedziņa, gaišs ādas salons, kondicionētājs vai Alpina diski.

Vispār aptauja liecina, ka automašīna nopietni konkurē ar privāto dzīvi vai vismaz ieņem tajā ievērojamu vietu. Par to liecina, piemēram, šādas atbildes: «mīlu gandrīz tāpat kā savu sievu», «atšķirībā no sievietes, vismaz pagaidām nepieviļ», «jo tā biju es, kas to atrada, bet vīrs nopirka», «es mīlu savu auto kā pats sevi», «jo tas mīl mani» (šos apgalvojumus mierīgi varētu apvienot vienā) un neapšaubāmi intriģējošākā atbilde: «jo man atgādina manu kundzīti».

No vairākām atbildēm izriet, ka automašīna noteikti ir kas vairāk nekā vienkārši pārvietošanās līdzeklis: «ģimenes loceklis», «jo viņa ir mans draugs», «viņš izvēlējās mūs un mēs izvēlējāmies viņu, un neplīst», «veca mīlestība nerūsē». Praktiskāki autovadītāji turpretim par automīlestības iemeslu norāda to, ka šis ir darba auto, otrs atrodas remontā vai, gluži vienkārši, «ar kaut ko ir jābrauc». Pragmatiskas pieejas augstākā demonstrācija ir pamācība, ka «auto nav jāmīl, ar to ir jābrauc».

Vēl citi godīgi norāda, ka spēkrats vairs nav cieņā un drīzumā tiks nomainīts pret citu: «mēs vairs nemīlam – gribam citu», «jo saplīst, kad ir algas diena», «nemīlu, jo šodien pievīla» un pat «nemīlu, ciest nevaru.» Tomēr kvēlāko uzticību izstrādājumam, kurš reti spēj pavadīt mūs visu mūžu, ir šis: «jo tā ir mana vienīgā un mūžīgā».

Turtle Wax oficiālais izplatītājs Latvijā SIA Getz Nordic atgādina, ka līdz jūlija beigām veikalos «cenuklubs.lv» norisinās Turtle Wax akcija. Iegādājoties jebkuru šī zīmola produktu, pircējs piedalās vienas no piecu dāvanu vismaz 30 eiro vērtībā izlozē. Kopā tiks izlozētas piecas dāvanas – autopreces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu