Aptauja: Latvijā 39% autovadītāju neiegādājas KASKO polisi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā 39% autovadītāju neiegādājas sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšanas polisi, pavēstīja «Swedbank» mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska, atsaucoties uz grupas apdrošināšanas kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Viņa arī informēja, ka aptaujā, vaicāti, vai būtu gatavi segt neparedzētus izdevumus no saviem uzkrājumiem, ja ar auto atgadītos kāda liksta, piektā daļa respondentu norādīja, ka šādam pavērsienam nebūtu gatavi un nauda būtu jāizņemas. Savukārt no tiem autovadītājiem, kuri pauda gatavību automašīnai radītos bojājumus segt no saviem līdzekļiem, 11% atzina, ka pa spēkam būtu summa no 250 līdz 500 eiro, 15% - no 100 līdz 250 eiro, 13% - mazāk par 100 eiro, kā arī 13% būtu gatavi maksāt summu, kas pārsniedz 500 eiro.

Pēc aptaujas datiem, autovadītāji Latvijā KASKO apdrošinātāju visbiežāk (39%) izvēlas pēc piedāvātās polises cenas. Šis kritērijs autovadītājiem ir gandrīz divas reizes svarīgāks par jebkuru citu. Seko laba iepriekšējā sadarbības pieredze ar apdrošinātāju (23%), zems pašrisks (21%), apdrošinātāja reputācija (18%) un ātra atlīdzības saņemšana (17%).

«Nereti apdrošināšanas izvēle tiek veikta, vadoties tikai pēc cenas, bet neiedziļinoties apdrošināšanas nosacījumos. Taču pastāv risks, ka līguma noteikumos slēpjas «zemūdens akmeņi», kuri diemžēl tiek pamanīti tikai atlīdzības procesā. Tāpēc pirms līguma slēgšanas ir būtiski pārliecināties par apdrošinātajiem riskiem, atlīdzības pieteikumu izskatīšanas kārtību un pārējiem svarīgiem līguma punktiem,» sacīja «Swedbank» Privātpersonu pārvaldes vadītājs un valdes loceklis Renārs Rūsis.

Aptauja veikta sadarbībā ar «Snapshots». Tajā aptaujāti 485 autovadītāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku teritorijās.

Latvijā strādā «Swedbank» grupas risku apdrošinātājs «Swedbank P&C Insurance» un dzīvības apdrošinātājs «Swedbank Life Insurance».

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu