3 faktori, kas nosaka izdevīgāko brīdi auto iegādei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Plānojot kādu lielāku pirkumu, vienmēr vēlamies iegūt pēc iespējas izdevīgāku cenu un daudzās jomās to nosaka pirkuma izdarīšanas laiks – tāpat ir arī ar automašīnas iegādi. Tomēr viedokļi atšķiras - kurš tad ir labākais laiks auto iegādei – ziema vai vasara? Vai arī tas ir brīdis, kad kaimiņš vairs negrib maksāt sava auto līzingu?

Kā norāda autosalona «BALTIE» eksperts Kārlis Eidis ar ilggadēju pieredzi jaunu un mazlietotu auto piegādē no Eiropas, auto jāpērk tad, kad tas ir nepieciešams. Tomēr, nenoliedzami ir brīži, kad šāds pirkums var būt izdevīgāks. Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību vairākiem faktoriem, kas var palīdzēt atrast izdevīgāko piedāvājumu jauna spēkrata iegādei.

Gada nogale – īstais laiks izdevīgam darījumam

Rudens un ziemas periods ir laiks, kad jaunu un mazlietotu auto tirgotāji visā Eiropā labprāt atbrīvojas no to krājumos esošajām automašīnām. To nosaka tendence, ka šajā brīdī jau tiek gaidīti jaunie autoražotāju modeļi un jāatbrīvo vieta svaigam sortimentam, kas būs aktuāls aktīvākajā auto iegādes periodā – pavasarī. Turklāt līdz ar gadumiju arī automašīnas kļūst par gadu vecākas – tādējādi arī lētākas.

Katram auto veidam savs «karstais» laiks

Tomēr vispārējā sezonalitāte var mainīties, ja runājam par dažādiem auto veidiem. Piemēram, džipu jeb SUV (sport utility vehicle) kategorijas automašīnu pieprasījums līdz ar sliktāku laikapstākļu iestāšanos pieaug. Tādējādi arī to cenām ziemas periodā nav iemeslu samazināties.

Tāpat raksturīgs, ka sportiskiem auto pieprasījuma augstākais punkts ir vasaras sākumā, kad daudzi autobraucēji vēlas auto, kas nodrošinātu vēl lielāku gandarījumu vasaras baudīšanai. Tāpēc, ja sapņojat par stilīgu sporta kupeju vai kabrioletu, tad prātīgāk būs to izvēlēties vasaras beigās vai ziemā – kad tas vairs nav aktuāls.

Laiks, kad auto ir «perfektā formā»

Jāatceras, ka izdevīgu auto pirkumu nosaka ne tikai cena – bet arī tas, cik labā tehniskajā stāvoklī auto iegādāts. Tāpēc trešais izdevīgākā pirkuma laika faktors nav saistīts ar konkrētu mēnesi vai dienu, bet gan ar nolūkotā auto dzīves ciklu – cik sakopts tas ir pārdošanas brīdī. To nosaka tehniskās apskates esamība un tas, cik nesen ir veiktas pēdējās auto apkopes servisā. Auto ar «svaigu» tehnisko apskati un nesen veiktu apkopi sniegs zināmu pārliecību, ka servisā tik drīz vairs nebūs jāiegriežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu