Volvo īpašnieki iegulda virsskaņas auto projektā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bloodhoundssc.com

Ķīniešu autobūves kompānija Geely, kurai pieder zviedru autoražotājs Volvo, ir kļuvusi par Bloodhound SSC projekta partneri un tādējādi palīdzēs īstenot ieceri uzbūvēt jaunu pasaulē ātrāko sauszemes transportlīdzekli, ar kuru iespējams attīstīt virsskaņas ātrumu.

Geely šajā projektā sniegs gan finansiālu, gan arī tehniska rakstura atbalstu, jo pēc Bloodhound SSC vadītāja, Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku pilota Endija Grīna teiktā, Geely ir 20 000 darbinieku, no kuriem puse ir inženieri. Tas esot tieši tas, kas nepieciešams šāda veida projektā.

Endijs Grīns
Endijs Grīns Foto: www.bloodhoundssc.com

Bloodhound SSC projekta virzītāji norāda, ka vienošanās ar Geely būs spēkā trīs gadus. Pateicoties jauna partnera piesaistei, britu kompānija cer savas reaktīvās mašīnas izstrādi pabeigt un

pirmo mēģinājumu uzstādīt jaunu ātruma rekordu uz sauszemes veikt jau 2017.gada rudenī.

To, kāds ir Geely iesaistes apjoms Bloodhound SSC projektā, puses neatklāj.

Ātruma rekordu hronoloģija

Bloodhound SSC raķešmašīnas prezentācija norisinājās 2015.gada septembrī. Spēkrats ir apgādāts ar jaudas agregātu, kuru veido iznīcinātāja reaktīvais dzinējs un raķete. Tie kopā attīsta ap 135 tūkstošiem zirgspēku. Papildus tam Bloodhound SSC ir Jaguar 5 litru V8 kompresormotors, taču tas darbina tikai degvielas sūkni.

Dažādi ātrākie objekti

Galīgais Bloodhound SSC maksimālais ātrums būs zināms tikai tad, kad notiks braucieni.

Pašreizējie aprēķini gan rāda, ka nelidojošā raķete varētu sasniegt 1609 km/h un tam tai būtu nepieciešamas 55 sekundes.

Saprotams, ka no šāda ātruma apstāties nav vienkārši, tādēļ Bloodhound SSC ir gan frikcijas un aerodinamiskās bremzes, gan arī izpletņi.

Jau ziņots, ka 1997.gadā par pirmo cilvēku, kurš ar sauszemes transportlīdzekli pārsniedzis skaņas ātrumu, kļuva Grīns. Viņš ar automobili-reaktīvo lidmašīnu Thrust SSC spēja attīstīt 1227,986 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu