Saeimā uzklausīs nozares pārstāvju iniciatīvu auto tehnisko apskati veikt reizi divos gados

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma nākamnedēļ uz komisijas sēdi aicināt autopārvadātāju un autotirgotāju pārstāvjus, lai uzklausītu viņu viedokļus par ierosinājumu pagarināt termiņu, kurā tiek veikta transportlīdzekļu tehniskā apskate.

Kā informēja parlamenta Preses dienestā, komisija šodien sāka skatīt Saeimai iesniegto kolektīvo iesniegumu «Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados».

Pēc nozares pārstāvju uzklausīšanas uz komisijas sēdi vērtēt ierosinājumu plānots aicināt atbildīgo institūciju pārstāvjus no Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas.

Darbu pie kolektīvā iesnieguma izskatīšanas komisija šodien sāka bez iniciatīvas autoru klātbūtnes.

«Ivars Stieģelis, kurš iesniegumu iesniedzis Saeimā, iepriekš informēja, ka uz sēdi, kurā plānojām uzklausīt plašāku informāciju par ierosinājumu, neieradīsies. Esam neizpratnē par šādu rīcību un uzskatām, ka tas ir bezatbildīgi pret tiem vairāk nekā 10 000 cilvēku, kuri iniciatīvu parakstījuši. Turklāt var jau arī deleģēt kādu citu ierasties, lai pamatotu ierosinājumu,» skaidro komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S).

Iniciatīva «Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados», ko parakstījuši 10 570 pilsoņi, Saeimā iesniegta šī gada augustā.

Saeimas kārtības rullis iedzīvotājiem paredz iespēju vērsties parlamentā ar vismaz 10 000 pilsoņu parakstītu iesniegumu. Kolektīvajā iesniegumā ietverams prasījums Saeimai, īss tā pamatojums, kā arī norādāms, kura fiziska persona ir pilnvarota pārstāvēt kolektīvā iesnieguma iesniedzējus. Iesniegums nedrīkst saturēt tādu prasījumu, kurš ir acīmredzami nepieņemams demokrātiskā sabiedrībā vai klaji aizskarošs. Tas nedrīkst pārkāpt vērtības, kas respektē cilvēka cieņu, brīvību, demokrātiju, vienlīdzību, tiesiskumu un cilvēktiesības, tostarp minoritāšu tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu