BMW «pagrabos» radīts elektrisks motocikls, ar kuru nevarēs nokrist

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW Motorrad

Šis gads ir BMW simtās jubilejas gads, un to kompānija jau krietnu laiku atzīmē ar atskatīšanos pagātnē, dažādiem konceptauto, bet neaizmirst arī par nākotni. Tās un dzimšanas dienas vārdā BMW Motorrad inženieri un dizaineri ir radījuši elektrisku motociklu nākotnei, kurš nodēvēts par BMW Motorrad Vision Next 100.

Konceptuālais motocikls līdzīgi kā iepriekš prezentētais, jubilejai veltītais konceptauto, ir ieguvis nosaukumu Vision Next 100, un tas parāda iespējamos šāda veida transportlīdzekļu attīstības virzienus tuvākajos 100 gados.

BMW Motorrad Vision Next 100 ir būvēts ap trīsstūra formas pamata struktūru, kuras ģeometrija maksimāli pietuvināta BMW pirmā motocikla, 1923.gadā izlaistā R32 rāmja formai. Tiesa gan, atšķirībā no R32 konceptuālā agregāta šasija nav redzama, jo to sedz oglekļa šķiedras paneļi un aptecētāji. Arī sēdeklis ir izgatavots no oglekļa šķiedras.

BMW radošie prāti ir pārliecināti, ka nākotnē motobraucējam vairs nebūs nepieciešama aizsargķivere. Motocikla, vadītāja un apkārtējās vides mijiedarbība un informācijas apmaiņa būs pietiekami pilnīga, lai avārija vai apgāšanās nebūtu iespējama. Pat tad, ja braucējs pārkāps drošības robežas, motocikls spēs kļūdas izlabot. Tālab aizsargķiveri aizstās paplašinātās realitātes brilles, kurās nākotnes motocikla vadītājs saņems visu svarīgāko informāciju. Tāpat viņš pirms brauciena vairs nebūs spiests stīvēt mugurā kombinezonu, kas, piekritīsiet, slikti izskatās pie lietišķu pusdienu galda. Tā vietā cilvēks varēs brīvi piemeklēt drēbes atbilstoši noskaņojumam un laika apstākļiem.

Foto: BMW Motorrad

Motociklu uz priekšu dzen elektromotors, taču, lai saglabātu saikni ar priekštečiem, starp riteņiem ir iebūvēta mehāniska skulptūra, kas izvērstā veidā atgādina zīmolam raksturīgo bokserdzinēju, uzlabo aerodinamiskās īpašības un pasargā braucēju no nokrišņiem, bet, kad motocikls stāv, šī skulptūra sakļaujas. Ne mazāk interesanta ir motocikla vadība. Proti, tam nav tradicionālā stūres mehānisma; tā vietā vadītājam atliek pielikt spēku ragiem, lai Flexframe rāmis pielāgotos braukšanai vēlamajā virzienā.

Apaļajai jubilejai par godu BMW iepriekš prezentēja arī citu grupas zīmolu - BMW, Rolls-Royce un MINI - Vision Next 100 konceptauto.

Foto: BMW Motorrad
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu