Kampaņā «Pārsteidz ziemu!» piekto gadu piedāvās bez maksas pārbaudīt auto pirms ziemas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziema nereti pārsteidz nesagatavotus gan Latvijas autobraucējus, gan ceļu uzturētājus, tāpēc vējstiklu slotiņu Trico un auto spuldžu Osram oficiālais izplatītājs Latvijā – uzņēmums «Getz Nordic» sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, apdrošināšanas kompāniju «Seesam Insurance AS» un Latvijas Autoinženieru asociāciju no 21. oktobra līdz 3. novembrim jau piekto gadu pēc kārtas piedāvās bezmaksas pārbaudi tiem automašīnu mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā.

Ar katru gadu palielinoties autovadītāju interesei par auto sagatavošanu drošiem braukšanas apstākļiem ziemā, pieaug arī kampaņas «Pārsteidz ziemu!» aktualitāte. Aizvadītajos 4 gados kampaņa izpelnījusies atzinību daudzu autovadītāju vidū (4 gadu laikā kopumā pārbaudītas vairāk nekā 3000 automašīnas). Gadiem ejot, kampaņas mērķis palicis nemainīgs - autovadītāju uzrunāšana, uzsverot 5 faktorus, kas ietekmē drošu pārvietošanos ar auto pa Latvijas ceļiem ziemas periodā. Šīs 5 lietas, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā, un tiks pārbaudītas kampaņas laikā, ir: akumulatora jauda, riepu spiediens, riepu protekotra dziļums, spuldžu intensitāte un lukturu augstums, vējstiklu slotiņas.

Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā, ka pārbaudi veiks sertificēti autoinženieri – Latvijas Autoinženieru asociācijas biedri -, katram kampaņas dalībniekam tiks sniegti padomi drošas braukšanas apstākļu nodrošināšanai ziemā. Katrs akcijas apmeklētājs pēc sava auto pārbaudes saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā autovadītājam ļaus jau informētam doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai rudens un ziemas laika apstākļos. Sīkāka informācija par kampaņu, kā arī konkrētas pārbaudes vietas pieejama mājaslapā:www.parsteidzziemu.lv. Pirmā kampaņas norises diena – rīt, 21.oktobrī plkst.16:00 - 20:00 Rīgā pie veikaliem «Maxima XXX» Deglava ielā 67 un Saharova ielā 20a.

Kampaņa «Pārsteidz ziemu!» pirmo reizi norisinājās 2012. gadā, kad divu nedēļu laikā Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās kopumā tika pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnas. Kā rāda dati par 2015. gada kampaņu, no visiem pārbaudītajiem automobiļiem gandrīz pusei jeb 48% riepas bija ar atbilstošu protektora un spiediena līmeni, kas garantē drošus braukšanas apstākļus ziemā. Priecē fakts, ka vairums no kampaņas laikā pārbaudītajām automašīnām jau bija aprīkotas ar ziemas riepām, kas apliecina autovadītāju apzinīgumu, negaidot pirmo sniegu vai salu, lai sāktu domāt par riepu nomaiņu. Salīdzinot ar 2014.gadu, būtiski nebija mainījusies situācija pārbaudīto automašīnu akumulatoru mērījumos – par darba kārtībā esošiem tika atzīti 65% jeb 550 pārbaudīto akumulatoru. Visiepriecinošākie dati minami par pārbaudīto lukturu gaismas intensitāti, kur 2015. gadā 80% no pārbaudītajiem auto tā bija ideālā darba kārtībā, garantējot labu redzamību uz ceļa gada tumšākajā periodā un neradot risku apžilbināt citus autovadītājus. To pašu var attiecināt uz vējstiklu slotiņām – 70% jeb 585 no pārbaudītajām automašīnām vējstiklu slotiņas spēja nodrošināt labu redzamību lietus un slapja sniega gadījumā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu