Kas palīdz pret ūdeni degvielā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ūdens absorbenti un pretželēšanas piedevas ziemā noder gan dīzeļa, gan benzīna automašīnu dzinējiem.

Lai gan pieņemts uzskatīt, ka lielākās grūtības ar dzinēju iedarbināšanu degvielas sistēmas problēmu dēļ mūs piemeklē iestājoties nopietnākam salam, pirmās pazīmes par iespējamiem sarežģījumiem var parādīties arī t.s. mainīgas temperatūras apstākļos. Nelāgākais, ka ūdens kondensāta veidošanās un sekojoša nokļūšanas degvielā notiek tieši tad, kad gaisa temperatūra lēkā no mīnus pieciem līdz plus pieciem grādiem. Pieturoties šādiem laikapstākļiem, ar motora iedarbināšanu lielām grūtībām nevajadzētu būt, turpretim, temperatūrai pazeminoties, kādā sevišķi saltā rītā dzinējs varētu arī «nepiešķilties». Ja radušās aizdomas, ka tvertnē esošajā degvielā varētu būt ūdens saturs, problēmu jau laikus var novērst ar ūdeni izspiedošām un absorbējošām degvielas piedevām. Vairums to paredzētas dīzeļdzinējiem, piemēram, STP Diesel Winter Treatment. Šādas piedevas novērš arī parafīna kristālu veidošanos dīzeļdegvielā gadījumā, ja kopš iepriekšējās sezonas tvertnē aizkavējusies vasaras degvielas. Ņemot vērā, ka ziemas dīzeļdegviela tirdzniecībā nonāk septembra beigās, tas gan ir maz iespējams.

Zināšanai pievienojam ziemas dīzeļdegvielas klases, kas tiek laistas pārdošanā atbilstoši laika prognozei.

KlaseSaduļķošanās tSasalšanas t
A0-10-20
A1-16-26
A2-22-32

STP Diesel Winter Treatment paaugstina cetānskaitlis, uzlabo auksta dzinēja iedarbināšanu, samazina dzinēja trokšņus, dūmošanu un kaitīgos izmešus. Kā jau ierasts ar šāda tipa piedevām, Winter Treatment flakons jāizlieto viss vienā reizē. Viens iepakojums paredzēts aptuveni 60 litrus lielai degvielas tvertnei, un operāciju pēc vajadzības var atkārtot pēc 2000 kilometriem. Ūdens absorbents STP Petrol Winter Treatment savukārt domāts benzīna motoru labsajūtai. Tas aizsargā degvielas sistēmu no aizsalšanas, uzlabo motora iedarbināšanu aukstumā, aizsargā pret koroziju un samazina kaitīgos izmešus.

Iegādājoties jebkuru STP produktu ikvienā tirdzniecības vietā (izņemot DUS «Latvijas Nafta» un «Neste») no 1.oktobra līdz 30.decembrim, iespējams piedalīties loterijā. Pirkuma čeks jāpiereģistrē mājaslapā autopiedevas.lv. Pēc akcijas beigām tiks izlozēti divdesmit cilvēki, kuri katrs laimēs degvielas karti no «Statoil» EUR 25 vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu