Sliktas ziņas oligarhiem: Aston Martin megamašīna jau izķerta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Topošais Aston Martin un Red Bull Racing F-1 komandas kopdarbs, megamašīna AM RB 001, ar kuru tās veidotāji plāno mainīt priekšstatus par to, ko iespējams paveikt ar auto, ir piesaistījusi milzu interesi, un auto ir izpārdots pāris gadus pirms paredzēts sākt tā piegādes jaunajiem īpašniekiem.

Pagājušajā otrdienā abas kompānijas pavēstīja, ka ir pārdoti visi auto ikdienas lietošanai jeb koplietošanas ceļiem. Šādus auto paredzēts uzbūvēt vien 150 eksemplāros, tādēļ nav brīnums, ka visi ielas AM RB 001 ir izpirkti. Jāteic gan, ka bez tiem Aston Martin un Red Bull plāno izlaist 25 slēgtām teritorijām un sacīkšu trasēm domātus modeļa variantus un tie vēl ir pieejami.

To, cik AM RB 001 ielas un sacīkšu versija maksās, atliek vien zīlēt, bet runā, ka ielas modifikācijas cena būs ap 3 miljoniem ASV dolāru (2,82 miljoni eiro). Tie, kas būs veikuši maksājumu pilnā apmērā, savus auto sāks saņemt 2019.gada sākumā. Tiesa gan, Aston Martin galvenais dizainers Mareks Reihmans iepriekš kādā intervijā izteicies, ka megamašīnas piegādes sāksies 2018.gada nogalē.

Tiem, kas nezina, par kādu brīnumu šeit ir runa, varam atgādināt, ka Aston Martin un Red Bull Racing ir apvienojuši spēkus, lai radītu, iespējams ekstrēmāko ielas automobili. To, kāds būs sadarbības iznākums, redzēsim pēc pāris gadiem, bet uzstādījumi ir visai ambiciozi. Piemēram, plānots, ka paātrināties līdz 200 jūdzēm jeb 320 kilometriem stundā auto spēs 10 sekundēs, maksimālais ātrums būs 250 jūdzes jeb 402 km/h.

Tāpat paredzēts, ka aerodinamiskais piespiedējspēks sasniegs 1800 kilogramus un tas pagriezienos ļaus sasniegt līdz pat 4,5G laterālo paātrinājumu. Par motoru zināms vien tas, ka tas būs V12 atmosfēriskais agregāts, kura kloķvārpsta griezīsies ar līdz pat 9500 apgr./min. Tā kā auto svērs tikai tonnu, faktiski var teikt, ka AM RB 001 būs LMP 1 prototipu klases bolīds, kas piemērots braukšanai uz veikalu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu