Kurš ātrāks? Īsts Audi R8 vai modelītis?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Interesantu testu pirms Ziemassvētkiem veicis britu izdevums Autocar, dragreisa taisnē blakus nostādot īstu Audi R8 V10 un mērogā 1:6 izgatavotu radiovadāmu R8 LMS modeli.

Salīdzinošo paātrinājuma testu Autocar veica 67 metrus garā taisnē ar mitru asfalta segumu. Pirms tests nav redzēts, tā iznākumu ir grūti prognozēt, jo R8 ir apgādāts ar 5,2 litru V10 motoru, kurš attīsta 610 zirgspēkus. Tā kā automobilim ir ātrdarbīga septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārba un pilnpiedziņas sistēma, R8 V10 Plus līdz 100 km/h paātrinās 3,2 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 330 km/h.

Modelītis turpretī ir apgādāts ar 1200 kV elektromotoru, divām 5000 mAh baterijām un līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrinās 3-4 sekundēs. Tādējādi sprinta rādītāji ir visai līdzīgi un sacensības iznākums ir grūti prognozējams. Kas no divu tik atšķirīgu R8 duelēšanās sanāca, skaties video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu