Eiropas geji izvēlējušies savu gada auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIAT

Ikgadējā konkursa European Gay Car of the Year rīkotāji nupat atklājuši, kurš no aktuālajiem auto kļuvis par tā uzvarētāju. Balsu skaitīšanas rezultātā tas izrādījies rodsters Fiat 124 Spider, kurš tika prezentēts jau 2015.gadā.

Konkursa iznākumu noteica 565 balsotāji no Nīderlandes, Francijas, Vācijas un Lielbritānijas. Precīzu balsu sadalījumu konkursa rīkotāji neatklāj, taču ir zināms, ka 124 Spider finālā spējis apsteigt tādus auto kā Aston Martin DB11 un Alfa Romeo Giulia.

Interesanti, ka pērn Eiropas geju gada auto konkursā uzvaru izcīnīja Mazda MX-5 jeb automobilis, uz kura bāzes ir veidots 124 Spider. Gadu iepriekš geji izvēlējās Ford Mustang, bet vēl pirms tam - Citroen DS3 kabrioletu.

European Gay Car of the Year tiek rīkots kopš 2005.gada.

Tāpat kā Mazda MX-5, arī Fiat 124 Spider ir klasiskās piedziņas auto, taču motoru paletes automobiļiem atšķiras. Proti, kamēr Mazda pircējs var izvēlēties starp atmosfēriskajiem 1,5 un 2 litru benzīna motoriem, Fiat pircēja rīcībā ir 1,4 litru turbodzinējs ar 140 vai 160 ZS.

2016.gada pavasarī Fiat prezentēja nosacītu lieljaudas modeli, kas izstrādāts kompānijā ietilpstošajā Abarth nodaļā. Tas apgādāts ar 170 ZS (250 Nm) turbo motoru un spēj 100 km/h sasniegt 6,8 sekundēs un maksimāli attīsta 240 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu