Vācijas ministrs: amerikāņiem jāmācās būvēt labākas mašīnas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms pāris dienām jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps (Donald Trump) piedraudēja, ka vācu automašīnām tiks ieviestas bargas importa nodevas. Vācijas ekonomikas un enerģētikas ministram un vicekancleram Zigmāram Gabrielam (Sigmar Gabriel) atbildes vārdi ilgi nebija jāmeklē.

Gabriels uzskata, ka Trampam, kura inaugurācijas ceremonija notiks 20.janvārī, pašam vajadzētu uzmanīties no bargas ievedmuitas ieviešanas, raksta AutoBild.

«Amerikāņu autoindustrija no tā tikai cietīs, kļūs vājāka un dārgāka,» izdevumam «Bild» sacījis Gabriels. Viņaprāt, nekāds labums netiks gūts, jo, «citus padarot vājākus, paši stiprāki nekļūs».

Saprotams, ka Vācijā Trampa paziņojums par 35% nodokli vācu automobiļiem, ir radījis satraukumu. Gabriels autoražotājiem tikmēr ierosina saglabāt pašapziņu un mieru: «Neuzskatu, ka mums vajadzētu baidīties. Mums tagad nav jāieņem pazemīga stāja, it kā mums nebūtu ko piedāvāt,» Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) vadītājs Gabriels sacījis laikrakstam «Saarbrücker Zeitung».

«Attiecībās ar Trampu vāciešiem ir nepieciešama pašapziņa un stingra nostāja. Mums Eiropā ir jāturas stingrāk kopā. Mēģinājums atdalīties no globālās ekonomikas amerikāņiem galu beigās nekādu labumu nedos,» paudis Gabriēls.

Visbeidzot uz Trampa pārmetumu, ka pa Vācijas ceļiem brauc ļoti maz Amerikas autobūves kompāniju mašīnu, ministrs atbildējis, ka «tad amerikāņiem vienkārši jāražo labākas mašīnas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu