Porsche tiek vainots Carrera GT avāriju slēpšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Porsche Carrera GT avārijā bojā gājušā amerikāņu aktiera Pola Vokera meitas advokāts ir pārliecināts, ka Porsche slēpuši informāciju par simtiem avāriju, kurās bijis iesaistīts šis modelis.

Advokāts Džefrijas Milems apgalvo, ka Porsche apzinājušies, cik sarežģīta un bīstama ir Carrera GT vadīšana tai specifisko stabilizācijas sistēmas iestatījumu dēļ, tomēr kompānija nav veikusi nedz automobiļu atsaukumu, nedz arī izplatījusi brīdinājumu modeļa vadītājiem būt īpaši piesardzīgiem pie Carrera GT stūres, raksta Motor.ru.

Foto: Porsche

Milems norāda, ka Porsche darbinieki elektroniskajā sarakstē pat esot uzjautrinājušies par katru sasisto Carrera GT, norādot, ka atlikušo automobiļu saimnieki par šīm avārijām noteikti priecājas, jo viņu mašīnu vērtība līdz ar to tikai pieaug.

Milems norāda, ka viņa rīcībā ir kāda Porsche inženiera vēstule, kas rakstīta 2006.gadā un tajā runāts par divu gadu laikā sasistiem 200 Carrera GT. Tas ir ievērojams skaits, ņemot vērā, ka divos gados Porsche pārdeva tikai 1280 modeļa eksemplārus.

Jau ziņots, ka traģiskā Carrera GT avārija, kurā bojā gāja aktieris Pols Vokers, Losandželosā notika 2013.gada 30.novembrī. Auto lielā ātrumā ietriecās ielas apgaismes stabā un mirkli vēlāk aizdegās. Dzīvību tā rezultātā zaudēja gan Vokers, kurš atradās pasažiera krēslā, gan viņa draugs pie auto stūres.

Foto: AP/ScanPix

Pola Vokera meita Medova ar advokātu starpniecību prasību pret Porsche tiesā iesniedza 2015.gadā, norādot, ka vācu kompānija nav modeli izstrādājusi kā nākas no drošības viedokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu