Rolls-Royce uzbūvējuši miniatūru elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Britu luksusa auto ražotājs Rolls-Royce uzbūvējis miniatūru elektroauto. Tas radīts Čičesteras (Rietumsaseksa, Lielbritānijā) Svētā Ričarda slimnīcas pediatrijas nodaļai, kur to varēs izmantot mazie pacienti.

Rolls-Royce informācija liecina, ka mazais auto tiks nodots slimnīcai, kuras gaiteņos drīzumā plānots ierīkot ielas ar horizontālajiem apzīmējumiem un luksoforiem. Slimnīcā uzskata, ka došanās ar auto uz operāciju zāli samazinās stresa līmeni bērnos.

Lai izstrādātu un uzbūvētu par Rolls-Royce SRH nodēvēto elektroauto, esot bijušas nepieciešamas 400 stundas. Auto ir tīrs roku darbs, un tā korpuss krāsots ar tām pašām krāsām un metodi, kas tiek izmantotas īsto, simtiem tūkstošu eiro vērto auto noformēšanā. Rolls-Royce SRH pat ir 3D printēta Spirit of Ecstacy figūriņa.

Atšķirībā no īsto Rolls-Royce gammas, kam paredzēti milzīgi V12 benzīna motori, SRH ir tikai elektromotors un 24 voltu baterija, kas ļauj maksimāli sasniegt 16 km/h. Pie tam ātrumu iespējams elektroniski ierobežot pie jebkuras atzīmes, ja vien tā ir intervālā starp 6 un 16 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu