Indriksons 50 gadus svin, rīkojot «maļčišņiku» Barselonā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/G.Dieziņš

120 vīrieši tumšos uzvalkos — tāds bija viesu pulks, kuru vakar holdinga kompānijas «Skonto» ģenerāldirektors, Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons sēdināja īpaši nofraktētā lidmašīnā uz Barselonu. Viņš ar kopīgu futbola mača starp «Barcelona» un «Celta Vigo» noskatīšanos Spānijā svinēs savu 50. dzimšanas dienu.

Jau labu laiku pirms «Skonto» šefa jubilejas bija zināms, ka to svinēs tikai vīrieši. Jubilārs «Vakara Ziņām» atklāja, ka nopietni pasākumam sācis gatavoties jau pirms pusgada, taču izrādījies, ka uz spēli pieejamas vairs tikai 120 biļetes. Tiesa, arī tas uzskatāms kā veiksmi, jo Barselonas stadionā biļetes mēdz izpirkt jau piecus gadus uz priekšu. Kungiem otrās pusītes vajadzējis atstāt mājās tieši biļešu trūkuma dēļ, taču citādi pret sievietēm gaviļniekam nekādu pretenziju neesot. «Barselona» ir komanda, kuras spēli Indriksons vēlējies noskatīties vispirms, un tas piepildījies. Tālākās vietas viņa reitingā pieder komandām «Chelsea», «Milan», «Arsenal», «Bayern» un «Manchester United».

«Neesmu nekāds svinētājs, taču vienreiz gribēju pateikties cilvēkiem, kuri ir nozīmīgi manā dzīvē un futbola attīstībā Latvijā,» viesu izvēli komentē Indriksons, piebilstot, ka Spānijas čempionāta spēle liks viņiem aizdomāties, ka futbols Latvijā nedrīkst mirt un jomas stūrmaņiem jārada izredzes jaunajiem «puikām» futbolā izsisties arī ārpus valsts robežām. Pats jubilārs jau esot bijis Barselonas stadionā un ir pārliecināts, ka tur patiks arī viņa viesiem.

«Vakara Ziņas» pārliecinājās, ka Indriksona viesu vidū bija «Skonto» pārstāvji, futbola funkcionāri un citas sabiedrībā pazīstamas personas — deputāts Dzintars Ābiķis, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimševics, uzņēmēji Valdis Birkavs un Jānis Naglis, pasaules apceļotājs un bijušais premjers Māris Gailis, bijušie izglītības ministri Jānis Gaigals un Kārlis Greiškalns, kā arī bijušais aizsardzības ministrs Dainis Turlais.

Izklaide un tosti? Tādu nebūšot, pauda pasākuma iniciators, norādīdams, ka paredzēts apmeklēt tikai spēli un stadiona muzeju, nakti pārlaist viesnīcā, bet jau no rīta posties mājup. «Tostu nebūs, jo neesmu pie tādiem pieradis,» skaidro jubilārs. Vai viesus gaidīja arī citi pārsteigumi un kāpēc kungiem bija jāierodas tumšos uzvalkos, lasiet piektdien brīvdienu žurnālā «Vakara Ziņas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu