Bijusī prezidente dzīvoklī vēl netiek un turpmākās nedēļas vadīs sanatorijā (82)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien pametusi rezidenci Jūrmalā un turpmākās divas nedēļas, kamēr tiks izremontēts viņas dzīvoklis Rīgas centrā, laiku veltīs veselīgai atpūtai sanatorijā "Jaunķemeri", informēja eksprezidentes sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba.

Rāviņa-Vimba skaidroja, ka dzīvoklī Brīvības ielā 38 vēl šonedēļ tiek veikti pēdējie remontdarbi, taču Vīķe-Freiberga tikusi lūgta atstāt Jūrmalas rezidenci, tādēļ viņa izvēlējusies atpūsties sanatorijā "Jaunķemeri".

Vimbai nebija sīkākas informācijas, kurš lūdzis atstāt prezidenta rezidenci Jūrmalā, taču šodien no tās tika aizvestas pēdējās Vīķes-Freibergas mantas.

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga no rezidences Jūrmalā nav izlikta un viņas pārvākšanās notikusi pēc iepriekš saskaņota grafika, šodien žurnālistiem paziņoja Prezidenta kancelejas vadītājs Eduards Stiprais.

Stiprais skaidroja, ka 20.jūlijā ticies ar prezidenti un vienojies par to, kā notiks viņas pārvākšanās. Prezidente arī informējusi, ka nolēmusi iziet rehabilitācijas kursu, tādēļ Stiprais lūdzis pirms viņas došanās uz sanatoriju sasaiņot personīgās mantas, lai tās varētu pārvest uz dzīvokli Brīvības ielā vai ārpilsētas rezidenci Īvandē.

"Ar Vīķi-Freibergu tika panākta vienošanās, ka viņa dodas atveseļošanas kūrē un ka viņas mantas tiek sagatavotas pārvešanai. Man tā ir pirmā dzirdēšana, ka Vīķei-Freibergai tikusi izteikta prasība no rezidences izvākties," sacīja Stiprais.

Kā ziņots, Vīķei-Freibergai atvēlētā Rīgas dzīvokļa remonts ir būtiski aizkavējies. Pēc darbu veicējas AS "Būvuzņēmums restaurators" valdes priekšsēdētāja Mareka Mamaja sniegtās informācijas, pagājušās nedēļas beigās remonts bija pabeigts pusē dzīvokļa, bet četrās dzīvokļa telpās vēl aizvien turpinās mēbeļu un sienu paneļu montāža.

Precīzu datumu, kad darbs tiks pabeigts, Mamajs nemācēja nosaukt. Plānots, ka augusta vidū eksprezidente varēs pārcelties uz jauno dzīvokli. "Tas arī mums ir jānodrošina, un visdrīzāk tas tā arī notiks," teica Mamajs.

Līdz šim Vīķe-Freiberga pēc panāktās vienošanās ar pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzturējās Jūrmalas rezidencē. Saskaņā ar vienošanos bija plānots, ka Jūrmalas rezidencē eksprezidente paliks, kamēr viņas jaunajā dzīvoklī netiks pabeigti remontdarbi.

Eksprezidentu dzīvoklis ir valsts īpašums. Valsts prezidenta kanceleja apmaksā dzīvokļa īres un komunālos maksājumus un dzīvokļa uzturēšanu lietošanas kārtībā.

Pirms četriem gadiem pieņemtie Ministru kabineta noteikumi paredz bijušajiem prezidentiem rezervēt divus dzīvokļus VNĪ valdījumā esošajā dzīvojamā mājā Brīvības ielā 38. Jau pašlaik šajā mājā dzīvo eksprezidents Guntis Ulmanis, kuram miteklis piešķirts pēc prezidenta termiņa beigām.

Komentāri (82)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu