Sniega dēļ kavējas Rīgas sabiedriskais transports (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piesnigušo ielu un avāriju dēļ Rīgā šodien ievērojami kavējas sabiedriskais transports. Turpinoties spēcīgajai snigšanai un beidzoties darba dienai, tiek prognozēti ievērojami sastrēgumi. Sabiedriskā transporta vadītāji ziņo, ka izbraukt pa ielām kļūstot aizvien grūtāk.

"Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane informēja, ka tramvaji kavējas par aptuveni 20 minūtēm, bet autobusi un trolejbusi par aptuveni stundu. Kavējumi strauji pieaug.

Sabiedriskā transporta vadītāji ziņo, ka izbraukt pa ielām kļūstot aizvien grūtāk.

Rumpane pieļāva, ka šovakar varētu ievērojami pieaugt sastrēgumi, jo pēc darba dienas beigām, kā ik gadu, iedzīvotāji masveidā brauks iepirkties vai uz laukiem un ievērojami apgrūtinās satiksmi.

Savukārt Satiksmes informācijas centrs (SIC) ziņo, ka uz autoceļa A6 Rīga-Daugavpils 79. kilometrā pie Skrīveriem, braucot virzienā uz Daugavpili, veidojas sastrēgums. Brauktuves apledojuma dēļ automašīnas nevar uzbraukt kalnā. SIC informē, ka ceļa posms tuvākajā laikā tiks nokaisīts un satiksme atjaunota, tomēr lūdz autovadītājus iespēju robežās izvēlēties apbraucamo ceļu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika prognozes liecina, ka šodien Rīgā arī dienas otrajā pusē gaidāmi stipri sniega un slapja sniega nokrišņi - sniega sega pieaugs par sešiem līdz 13 centimetriem. Braukšanas apstākļi būs apgrūtināti.

Kā ziņots, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā. Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", SIA "Pilsētas Eko serviss", KS "RT ROAD", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas.

Satiksmes departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu