Trīs bojāgājušie, autobusam apgāžoties; aculiecinieku viedokļi dalās (173)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vakar ap plkst.20.40 Ķekavas novadā, Baložos, Rīgas ielā apgāzies satiksmes autobuss, kā rezultātā gāja bojā trīs cilvēki un vēl četri cieta, informēja Valsts policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena. Kāda no autobusa pasažierēm pēc negadījuma izteica aizdomas, ka autobusa šoferis, iespējams, bijis alkohola reibumā vai arī sasirdzis ar kādu kaiti.

Pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Pēc viņas teiktā 1951.gadā dzimušam vīrietim vadot autobusu "Mercedes Benz" tas nobrauca no ceļa un apgāzās. No gūtajām traumām notikuma vietā mira autobusa vadītājs un divas 1991.gadā dzimušas jaunietes.

Savukārt 1995.gadā dzimušai jaunietei un 1981.gadā dzimušai sievietei mediķi sniedza palīdzību uz vietas. Vēl ceļu satiksmes negadījumā cietušas 1934.gadā un 1960.gadā dzimušas sievietes, kuras ar dažādām traumām nogādātas slimnīcā.

Par notikumu ierosināts kriminālprocess

Avārijā cietušais ir pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" 23.maršruta autobuss, apstiprināja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis. Maršrutā "Abrenes iela-Baloži" kursējis 12 metru garais "Mercedes Benz" autobuss.

"Negadījums ir ļoti traģisks. Par notikušā apstākļiem izmeklēšanu veic policija, un gaidīsim ekspertu atzinumu," sacīja Zaķis. "Rīgas satiksmes" pārstāvis pieļāva, ka autobuss varētu būt atjaunojams, bet to varēšot noteikt tikai pēc rūpīgas ekspertīzes.

Šodien Rīgas domē notikusi ārkārtas apspriede par šo traģēdiju, kurā domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdeva SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājam Leonam Bemhenam veikt rūpīgu katastrofas izmeklēšanu un regulāri informēt par tās gaitu, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Neatkarīgi no policijas izmeklēšanas rezultātiem, nepieciešams atkārtoti izvērtēt pilsētas sabiedriskā transporta autoparka tehnisko stāvokli, kā arī sabiedriskā transporta autovadītāju kontroles uz līnijas noteikumus," norādīja Ušakovs.

Rīgas dome un "Rīgas satiksme" izsaka līdzjūtību 24. aprīļa autobusa avārijā bojā gājušo tuviniekiem, bet Bemhens piebildis, ka bojā gājušo tuviniekiem obligāti tiks izmaksātas kompensācijas.

Ja esiet aculiecinieks, sūtiet fotogrāfijas uz TVNET - bildes@grafton.lv

Komentāri (173)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu