"Saab" pārspēj BMW (146)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/tienvijftien

"Treknajos" gados ar līzinga starpniecību daļa braucēju iegādājās dārgas un ekskluzīvas automašīnas. Taču patlaban par "Swedbank" līzingā iecienītākajām auto markām kļuvušas "Volvo", "Saab" un "Honda". Bankas Privātpersonu finansēšanas daļas vadītājs Dzintars Kalniņš intervijā portālam TVNET šo automobiļu marku popularitāti skaidroja ar cilvēku racionalitāti.

"Iespējams, “Volvo” ir vairāk uzņēmumu autoparkos," viņš pieļāva.

Bet pa lielam mēs saprotams, ka vairāk vai mazāk “Volvo” un “Saab” ir tieši tās mašīnas, kas tiek uzskatītas par izturīgiem auto.

“Esmu izbrīnīts par “Saab”. Ir BMW pircēji, ir “Saab” pircēji, ir “Alfa Romeo” pircēji. Un “Saab” un “Alfa Romeo” pircēji parasti ir minoritātes. Tāpēc arī man tie cipari liekas tādi dīvaini. Bet jāsaprot, ka darījumu skaits ir diezgan neliels.”

“Par “Hondu” es saprotu. Tai ir vidējās klases mašīnas par ļoti labu cenu un attiecīgo aprīkojumu. Tas ir saprotams, ka tā tur [topā] ir.”

BMW vairs nav topā

Iepriekš “Swedbank” līzingā ņemto auto marku topā bija BMW mašīnas. “BMW ir pietiekami plaša modeļu gamma, sākot ar 3.sēriju, beidzot ar X sērijām,” viņš teica un atzina, ka līzingā ņemto auto joma lielā mērā atspoguļoja kopumā tirgū notiekošo.

Racionalitāte - spēcīgāka

Šāds bankas līzingā iecienītāko automobiļu tops liecina, ka racionalitāte ņēmusi virsroku pār emocionalitāti.

Kalniņš vērtēja, ka cilvēku racionalitāte, iegādājoties auto, ir laba, jo šobrīd uz ielām redzams daudz neracionālu lēmumu saistībā ar auto iegādi. Lielākās un ekskluzīvākās mašīnas, pirmkārt, maksā dārgāk, otrkārt, to degvielas patēriņš ir lielāks. Tādējādi šo auto īpašniekiem braukšanas kaifs varētu pazust jau pēc pāris mēnešu lietošanas.

Jaunajos auto - citi līderi

Šogad pirmajos mēnešos Latvijā kopumā reģistrētas 67 jaunas BMW, 42 "Volvo", 31 "Honda" un tikai viens "Saab" automobilis. Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas sniegtā informācija liecina, ka šogad līdz maijam kopumā reģistrēts gandrīz pusotrs tūkstotis 2009. vai 2010.gadā ražotu automašīnu.

No jaunajām mašīnām līderi ir "Toyota", "Volkswagen" un "Renault" markas auto.

Komentāri (146)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu