Rīgā - lieli sastrēgumi. Grūti braukt visā Latvijā (200)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien lielākajā daļā Latvijas turpinās snigšana un putināšana un tādēļ apgrūtināta braukšana ir lielā daļā valsts, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) informācija. Grūti izbraucamo ceļu un ielu dēļ šodien ceļā jāpavada vairāk laika nekā parasti. Arī Rīgas ielas un ietves ir piesnigušas. Turklāt daļā galvaspilsētas šodien izveidojušies lieli sastrēgumi. Pēcpusdienā satiksme Rīgā uzlabojās.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Aktualizēta jaunākā informācija

Šodien pēc pulksten 14 snigšanas un puteņa dēļ apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ir visā Latvijā.

Īpaši apgrūtināti tie ir Kurzemē, piejūras reģionos. Tur stipri putina.

Autoceļi ir sniegoti, vietām apledo, uz reģionālajiem un vietējiem ceļiem piebraukts sniegs, iespējami aizputinājumi, sniega sanesumi.

Turpinās intensīva ceļu tīrīšana un kaisīšana visā valstī, taču snigšanas un puteņošanas laikā brauktuvju attīrīšana no sniega ir problemātiska. Jāņem vērā arī tas, ka šādos laika apstākļos situācija uz ceļa var ļoti strauji mainīties, vēstī LVC.

Foto: Mobilais reportieris

Šorīt saņemti 42 izsaukumi uz satiksmes negadījumiem

Šorīt daudzi autovadītāji nav spējuši pielāgoties apstākļiem un iekļuvuši avārijās. Tiesa gan, tās lielākoties beigušās tikai ar dzelžu bojājumiem.

Kā TVNET pastāstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš, šodien līdz plkst.13 policijā saņemti 42 izsaukumi uz negadījumiem Rīgas reģionā.

Pārsvarā tās ir nelielas avārijas, kurās bojāti tikai automobiļu dzelži, un tikai divos negadījumos ir cietušie,

pie tam traumas ir nebūtiskas.

Pārdaugavā - milzu sastrēgumi

Šodien priekšpusdienā Pārdaugavā bija izveidojušies lieli satiksmes sastrēgumi.

Aģentūra LETA šorīt novēroja, ka strādnieki Valguma ielas un Uzvaras bulvāra krustojumā pirms Akmens tilta izrakuši bedri un remontē pazemes komunikācijas, tādēļ Pārdaugavā šorīt izveidojušies tik lieli automašīnu sastrēgumi, kādi netika pieredzēti pat pagājušajā ziemā lielās snigšanas laikā.

Foto: TVNET

Daugavgrīvas ielā satiksme lēnām sāk kustēties

Ap pulksten 12 Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa portālu TVNET informēja, ka Daugavgrīvas ielā pie Buļļupes tilta virzienā uz Daugavgrīvu brauktuve ir atbrīvota, un satiksme lēnām sāk kustēties.

Ap pulksten 11.30 SIA „Rīgas tilti” ar divu specializēto kaisīšanas mašīnu palīdzību izvilka saslīdējušo autobusu uz brauktuves, lai atjaunot satiksmes plūsmu. Brauktuve arī kārtējo reizi nokaisīta, lai mazinātu slīdamību.

Mazās ielas grūti izbraucamas

Arī daudzviet citur Rīgā šodien ir sastrēgumi, īpaši mazajās ieliņās, kas netiek pietiekami iztīrītas vai arī netiek tīrītas nemaz, lieli sastrēgumi izveidojušies, uzbraucot uz tiltiem virzienā uz pilsētas centru.

Foto: LETA

Kavējas arī avioreisi un vilcienu kustība

Spēcīgās snigšanas dēļ šodien kavējas arī aviosatiksme un vilcieni.

Sniegputeņa dēļ starptautiskajā lidostā "Rīga" skrejceļi tiek tīrīti pat biežāk nekā divreiz stundā, taču lidojumi kavējas no desmit minūtēm līdz pat divām stundām.

Dienas vidū bija aizkavējušies 13 vilcieni, kuri kavējas no piecām minūtēm līdz vienai stundai.

Lēnāks sabiedriskais transports

Piesnigušo ielu dēļ šodien kavējas arī sabiedriskais transports. Ap pulksten 14 galvaspilsētas sabiedriskais transports kavējās par 40-60 minūtēm. Pēcpusdienā situācija satiksmē uzlabojās.

Foto: TVNET

Sētnieki netiek galā

Ne tikai ielas, bet arī ietves pēdējās dienās ir grūti izbrienamas. Daļa sētnieku ietvju tīrīšanu šorīt sāka jau pēc pulksten 6. Arī pēc pulksten 9 daudz ietvju tīrītāju turpina darbu.

Ielu malās noteikti ievērojami auto apstāšanās ierobežojumi

Lai veiktu ielu tīrīšanas darbus un nodrošinātu sabiedriskā transporta satiksmi, šodien daudzviet Rīgā noteikti jauni transportlīdzekļu apstāšanās ierobežojumi ielu malās. Prauliņa informēja, ka apstāšanās ierobežojumi noteikti tik ilgi, kamēr nepieciešams veikt sniega tīrīšanu. Pēc tīrīšanas darbu paveikšanas šīs ceļa zīmes tiks aizklātas.

Vietās, kur ielas malā stāvošie transportlīdzekļi aizņem braukšanai nepieciešamo joslas daļu, apstāšanās ierobežojumi var saglabāties līdz ziemas sezonas beigām.

Turpinās snigt

Visā Latvijā šodien snieg un daudzviet puteņo. Gaisa temperatūra -6...-1 ºC. Pēc meteoroloģiskās informācijas, šodien turpināsies snigšana un putināšana, kas būtiski pasliktinās redzamību un radīs braukšanas apgrūtinājumus.

Tāpat sinoptiķi norāda, ka uzsnigušais sniegs tuvākajās dienās neizkusīs, jo pieņemsies spēkā sals, piemēram, naktī uz svētdienu austrumu rajonos gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 20 grādiem.

Nav daudz izsaukumu

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēmis 17 izsaukumus. No tiem četri bija saistīti ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Tā šorīt Latvijas Radio informēja dienesta operatīvais dežurants Andris Krops.



Komentāri (200)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu