Igaunijā atklāts garākais ledus ceļš Eiropā (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijā piektdien, 18.februārī, atklāts garākais ledus ceļš Eiropā. 26,5 kilometrus garais ceļš savieno Igaunijas kontinentālo daļu ar valsts otro lielāko salu Hījumā, ziņo ārvalstu mediji.

Šādu ledus ceļu pāri Baltijas jūrai Igaunijā atklāj ik gadu, ja ziema ir pietiekami auksta un ledus biezums sasniedz vismaz 22 centimetrus.

Ledus ceļš atklāts arī starp abām lielākajām salām Hījumā un Sāremā. Braukšana pa to atļauta automašīnām, kuru masa nepārsniedz 2,5 tonnas.

Ledus ceļš guvis plašu ievērību dažādos Eiropas tūrisma portālos. Tur teikts, ka braukšana pa ledus ceļu uzskatāma par unikālu pieredzi, kā nekā brauciens notiek nevis pa sauszemi, bet gan sasalušu ledu pāri jūrai - ceļš šķērso sasalušos ūdeņus vietās, kas nepārsniedz 10 metru dziļumu. Apzinoties vismaz teorētisko ielūšanas iespēju, šāds brauciens, domājams, varētu būt visai nervus kutinošs. 

Igaunijas atbildīgie dienesti norāda, ka braukšana par ledus ceļu atļauta vien dienas gaišajā laikā un, laika apstākļiem mainoties, tas var tikt slēgts. 

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu