Jāņos sola vērienīgus Ceļu policijas reidus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līgo svētku laikā ceļu satiksmes drošības nodrošināšanā tiks iesaistīts maksimāli liels policijas darbinieku skaits. Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre sola, ka policija brīvdienās uz ceļiem strādās katru dienu.

Viņa šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka Valsts policijas prioritāte Līgo svētku laikā būs ceļu satiksmes drošība. Policija strādās pastiprinātā režīmā.

Svētkos strādās visi kārtības policisti, patruļdienests, kā arī iecirkņu inspektori. Precīzu vienību skaitu uz ceļiem Mistre neatklāja.

Policisti būs gan uz valsts nozīmes ceļiem, gan vietējiem ceļiem.

Kontroli uz ceļiem palīdzēs nodrošināt arī fotoradari.

Kāda būs policijas stratēģija?

Pēc Mistres teiktā, policijas stratēģija šogad Līgo svētkos būs līdzīga kā citus gadus. Vietās, kur policisti strādās, viņi apturēs visas automašīnas. Vadītājiem ar to vajadzētu rēķināties un būt tolerantiem.

Uzraudzīs ne tikai autovadītājus

Turklāt policija plāno Līgo svētku brīvdienu laikā apturēt un pārbaudīt ne tikai autovadītājus. Tāpat uzmanība tiks pievērsta velosipēdistiem, kā arī mopēdu un motorolleru vadītājiem.

Vienu jau var?

Runājot par autovadītāju izteikumiem, ka vienu alus kausu jau var iedzert un pēc tam arī sēsties pie stūres, Mistre norādīja, ka katra cilvēka organisms uz alkoholu reaģē citādi. Reakcija atkarīga ne tikai no izdzertā alus daudzuma, bet arī citiem apstākļiem, piemēram, garastāvokļa un ēšanas ieradumiem.

Iedzerot alkoholu, cilvēks nevar būt pilnīgi pārliecināts, ka viņa organismā nebūs promiļu.

Tādējādi pirms sēšanās pie stūres alkoholu labāk nelietot.

"Citu variantu nav."

Situācija uzlabojas

Mistre atgādināja, ka ļoti smagas uz ceļiem bija 2000.gada Jāņu brīvdienas. Pēc tām sāka aktualizēt jautājumu par braukšanu reibumā un veica speciālas akcijas, lai pievērstu uzmanību tam, ka nedrīkst braukt reibumā.

Togad Jāņu laikā negadījumos bojā gāja 26 cilvēki, bet pērn - tikai viens. Tādējādi var teikt, ka situācija uz ceļiem Līgo svētku laikā uzlabojas. Pirsmsjāņu akcijas devušas rezultātu.

Šogad Līgo vakars ir jau ceturtdien. Savukārt Jāņu diena ir piektdien. Pēc tam vairums cilvēku atpūtīsies arī sestdien un svētdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu