Jāņi un Līgas – apzinīgi autoīpašnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB), analizējot statistiku par neapdrošinātu transportlīdzekļu izraisītajiem ceļu satiksmes negadījumiem (CSNg), aprēķinājis, ka Jāņi un Līgas ir salīdzinoši apzinīgi auto īpašnieki.

"Pat neskatoties uz to, ka Jāņi un Līgas ir salīdzinoši populāri personvārdi Latvijā, izraisīto CSNg īpatsvars, kas noticis ar neapdrošinātu transportlīdzekli, šo vārdu īpašnieku vidū salīdzinājumā ar citiem, nav īpaši augsts. Turklāt jāuzsver, ka kopš 2007.gada neapdrošināto transportlīdzekļu, kuru īpašnieki reģistrēti kā Jāņi, izraisīto CSNg skaita samazinājums sastāda 42%," norāda LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

LTAB, analizējot statistiku par laika periodu no 2006. – 2010.gadam, konstatējis, ka kopš 2007.gada ir tendence samazināties neapdrošināto transportlīdzekļu, kuru īpašnieki reģistrēti kā Jāņi, izraisīto negadījumu īpatsvaram. "Salīdzinot ar 2007.gadu, transportlīdzekļu, kuru īpašnieki ir Jāņi un nav iegādājušies OCTA, izraisīto negadījumu skaits samazinājies par 42%. Savukārt neapdrošināto transportlīdzekļu, kuru īpašnieces ir Līgas, izraisīto CSNg skaits ir ļoti niecīgs un kopš 2007.gada arī samērā nemainīgs," paskaidro J.Stengrevics.

Laika posmā no 2006.gada lielākā kopējā novērtētā zaudējumu summa par transportlīdzekļa bez OCTA nodarītajiem zaudējumiem, kuru īpašnieks reģistrēts kā Jānis, ir 12,5 tūkstoši Ls. Negadījums noticis 2010.gadā Jēkabpils rajonā. Savukārt izmaksu ziņā lielākais notikušais CSNg, kuru izraisījis uz Līgas vārda reģistrēts transportlīdzeklis bez OCTA, arī notika pērn - Rīgā, kur kopējā atlīdzības summa no Garantijas fonda sastāda vairāk kā 7 tūkstoši Ls. No 2006.gada līdz šim lielākā apdrošināšanas atlīdzība, kura jāsedz Latvijas apdrošināšanas kompānijai par transportlīdzekļa, kura īpašnieks ir Jānis, izraisītu CSNg sastāda gandrīz 35 tūkstoši Ls, bet par Līgas īpašumā esošas automašīnas izraisītu negadījumu apdrošinātājam bija jāizmaksā atlīdzība vairāk nekā 53 tūkstoši latu apmērā.

Jāņi un Līgas ir salīdzinoši populāri personvārdi Latvijā. Kā rāda Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apkopotā statistika no Iedzīvotāju reģistra, Latvijā šobrīd dzīvo 59 529 Jāņi un 10 685 Līgas. "Tomēr, ja analizējam CSNg procentuālo īpatsvaru no visiem neapdrošinātajiem transportlīdzekļiem, kuru īpašnieki reģistrēti kā Jāņi vai Līgas, tad varam teikt, ka šo personvārdu īpašnieki ir salīdzinoši apzinīgi autoīpašnieki," stāsta J.Stengrevics.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu