Internetā "ceļo" kartes ar fotoradaru atrašanās vietām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien izplatīta elektroniskā pasta vēstule, ar kuru autovadītāji no rītdienas, 1.oktobra, tiek aicināti braukt uzmanīgāk, jo uz Latvijas ceļiem sākšot darboties vairāk nekā 100 stacionārie fotoradari, tomēr Valsts policija (VP) norāda, ka internetā "ceļojošā" informācija un kartes, kurās attēlotas šo fotoradaru atrašanās vietas, neatbilst patiesībai.

Neoficiālajā stacionāro fotoradaru izvietošanas vietu sarakstā norādīti ap 140 punkti, no tiem 14 Rīgā - uz Salu tilta, uz Vanšu tilta, uz Dienvidu tilta, uz Zemitānu tilta, uz Vairogu tilta, uz Deglava tilta, uz Kalnciema tilta, Jūrmalas gatvē, G.Astras ielā starp Mēbeļu namu un izklaides kompleksu "Go planet", Brīvības ielā netālu no Šmerļa ielas, Krasta ielas posmā no Turgeņeva ielas līdz Ogres ielai, Maskavas ielā Dārziņu apkaimē, Viestura prospekta posmā no Meža prospekta līdz Ostas ielai, kā arī Biķernieku ielas meža posmā.

Līdzīgi saraksti izveidoti arī par Pierīgu un citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Tomēr VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte apgalvoja, ka internetā cirkulējošie saraksti neatbilst patiesībai, tāpat kā datums - 1.oktobris -, no kura it kā sākšot darboties jaunās ātruma mērierīces.

Juberte vēlreiz uzsvēra, ka rīt stacionārie fotoradari uz Latvijas ceļiem darboties nesāks, bet nekādu sīkāku informāciju viņa pagaidām nesniedza, norādot, ka nākamnedēļ policija organizēs speciāli šai tēmai veltītu informatīvu pasākumu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai skaidrotu pašreizējo fotoradaru uzstādīšanas situāciju un iezīmētu tālāko rīcību. "Pirmdien nosūtīsim konkrētāku informāciju par vietu, laiku, tematiskajiem aspektiem," piebilda VP preses pārstāve.

Kā ziņots, šoruden uz Latvijas ceļiem plānots izvietot 100 jaunus stacionāros fotoradarus un 30 pārvietojamās ātruma kontroles mērierīces, tomēr visu fotoradaru pilnīga uzstādīšana prasīs dažus mēnešus, līdz ar to šis process pilnībā varētu noslēgties ap gadumiju, pavasarī prognozēja VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu