Jaunie fotoradari pagaidām vēl neuzglūnēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Solīto jauno fotoradaru uz Latvijas autoceļiem un pilsētu ielās vēl nebūs. Rīgā un Pierīgā radariem bija jāsāk darboties jau rītdien, 21.oktobrī. Tā vismaz iepriekš solīja Ceļu policijas vadība, taču šodien nekas neliecināja par stacionāro fotoradaru izvietošanu Rīgā. Policija vilcinājusies ar atbildi, tomēr šo pēcpusdien atzina, ka process aizkavējies, šovakar vēstīja LNT ziņas.

15 pārvietojamie un 29 stacionārie jaunie fotoradari Rīgā un tās apkārtnē bija paredzēti jau no rītdienas - 21.oktobra.

Valsts policijas Prevencijas nodaļas priekšnieks Edmunds Zivtiņš pirms mēneša telekompānijas LNT ziņu dienestam apliecināja, ka līgums par fotoradariem ir noslēgts, kā arī noteikti termiņi.

„Pirmajai kārtai vajadzētu noslēgties 20.oktobrī, līdz tam laikam jābūt. Vietas ir apsekotas, kur tie tiks uzstādīti. Jā, 21.oktobrī nevis varētu, bet tiem vajadzētu parādīties uz ceļa. Es pieļauju, ka kaut kas var nedaudz mainīties, bet līgumā noteikts 20.oktobris,” tā iepriekš intervijā LNT raidījumam „900 sekundes” klāstīja Zivtiņš.

Kā šodien novēroja LNT ziņas, policijas solītie fotoradari ielās nav redzami. Daļai no tiem bija jābūt uz Rīgas tiltiem pār Daugavu, izņemot Akmens tiltu. Rīga un Pierīga ir viens no pirmajiem reģioniem Latvijā, kur jāsāk darboties fotoradariem.

Vienam no jaunajiem fotoradariem vajadzēja atrasties uz Vanšu tilta, taču LNT ziņas šodien pārliecinājās, ka no tā nav ne miņas.

Nebija redzami pat priekšdarbi fotoradara uzstādīšanai.

Stabu uzstādīšana, uz kā varētu uzmontēt fotoradaru īpašos futrāļus, neesot manāma arī citviet galvaspilsētā. Valsts policija ilgi kavējusies sniegt savu skaidrojumu, kāpēc nekas nenotiek.

Tikai šo pēcpusdien policijā LNT ziņām telefoniski apstiprināja, ka no rītdienas, 21.oktobra fotoradaru Rīgā un tās apkaimē vēl nebūs.

Kā pamatojumu policijas pārstāve minējusi, ka

joprojām turpinās līgumā paredzētā fotoradaru nodošana un pieņemšana.

Turklāt neesot informācijas, cik tad ilgi šī radaru nodošanas-pieņemšanas procedūra turpināsies.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu