No fotoradariem valsts budžets ieņems 130 000 latu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prognozētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi no fotoradaru fiksēto pārkāpumu iekasētajiem sodiem 2011.gadā ir 130 772 lati, bet komersants, kas uztur fotoradarus, šogad no soda naudām varētu saņemt 70 416 latus.

Par to liecina prognozes valdībā izskatītā rīkojuma "Par apropriācijas palielināšanu Iekšlietu ministrijai izdevumiem samaksai komersantam par tehnisko līdzekļu izmantošanu un valsts pamatbudžeta ieņēmumu palielināšanu 2011.gadā" anotācijā.

Atbalstot minēto rīkojuma projektu, Ministru kabinets šodien noteica fotoradaru fiksēto pārkāpumu rezultātā iekasēto līdzekļu apriti starp valsti un komersantu - komercsabiedrību "Vitronic Baltica un Partneri". Kā jau ziņots, komersants saņems 35% no fotoradaru fiksēto ātruma pārkāpēju samaksātajām soda naudām.

Tomēr, kā skaidroja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, patlaban IeM likumā "Par valsts budžetu 2011.gadam" nav plānoti ieņēmumi no maksas pakalpojumiem un citi pašu ieņēmumi un attiecīgie izdevumi, lai nodrošinātu samaksu komersantam par fotoradaru izmantošanu, tāpēc no šā gada novembra ir nepieciešams palielināt ieņēmumus no maksas pakalpojumiem un citus pašu ieņēmumus budžeta apakšprogrammā "Ātruma kontroles mērierīču darbības nodrošināšana".

Vienlaicīgi likuma "Par valsts budžetu 2011.gadam" 2.pielikuma "Valsts budžeta ieņēmumi" sadaļā "Valsts pamatbudžetā iemaksājamās valsts nodevas un citi maksājumi no valsts institūciju sniegtajiem pakalpojumiem un veiktās darbības" nepieciešams paredzēt naudas sodus, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar komersanta fotoradariem.

Valdība šodien uzdeva IeM iesniegt priekšlikumus Finanšu ministrijā, kā īstenot nepieciešamās izmaiņas, bet finanšu ministram Andrim Vilkam (V) tika uzdots informēt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par likumā "Par valsts budžetu 2011.gadam" noteiktās apropriācijas palielinājumu IeM 70 416 latu apmērā ieņēmumu no maksas pakalpojumiem un citu pašu ieņēmumu izmantošanai, lai nodrošinātu samaksu komersantam par fotoradaru izmantošanu.

Tāpat finanšu ministram būs jāinformē Saeimas komisija par apstiprinātās valsts pamatbudžeta nenodokļu ieņēmumu prognozes palielinājumu no valsts pamatbudžetā iemaksājamās valsts nodevas un citu maksājumu no valsts institūciju sniegtajiem pakalpojumiem, paredzot ieņēmumus no fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem 130 772 latu apmērā.

Ja Saeimas komisija piecu dienu laikā no attiecīgās informācijas saņemšanas izskatīs to un neiebildīs pret apropriācijas palielināšanu, finanšu ministram apropriācija būs jāpalielina, paredz šodien valdībā pieņemtais rīkojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu