Jaungada rītā traģēdija - avārijā iet bojā septiņi jaunieši

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaungada rītā notikusi traģiska autoavārija Latgalē, kurā bojā gājuši septiņi cilvēki. Zināms, ka avarējušajai mašīnai bijušas sliktas vasaras riepas, bet ceļš slidens. Negadījums notika Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta - Šķeltava, pie Lielajiem Trūļiem - vietā, kur ir grūti izbraucams pagrieziens. Avārijā gājuši bojā 16-19 gadus veci jaunieši, atgriežoties mājās no jaunā gada svinībām.

Papildināts par auto riepu stāvokli un policijas versiju par avārijas iemesliem; pievienots video.

Valsts prezidents izsaka līdzjūtību

Valsts prezidents Andris Bērziņš izsaka visdziļāko līdzjūtību septiņu Krāslavas novadā šonakt bojāgājušo jauniešu ģimenēm un tuviniekiem. Valsts prezidents: «Šajā smagajā brīdī visa Latvija domās ir kopā ar bojāgājušo tuviniekiem.»

Avārija notikusi naktī

Policijas sniegtā informācija liecina, ka avārija notikusi plkst. 3.30, taču policija informāciju par to saņēma plkst.5.22. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele sacīja, ka kāda sieviete par avāriju paziņojusi 3.29.

Bojāgājušo personības ir noskaidrotas. Avārijā gājis bojā viens 1992.gadā dzimis puisis, divi 1993.gadā dzimuši puiši, viena 1994.gadā dzimusi meitene, viens 1995.gadā dzimis puisis un divas tāda paša vecuma meitenes.

Automašīnā bija septiņi cilvēki - seši salonā un viens bagāžniekā. Bojāgājušie jaunieši bijuši vietējie - no Krāslavas novada.

Iespējams, bijis slidens ceļš

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse teica, ka, iespējams, negadījums noticis slidena ceļa dēļ, taču tas patlaban ir tikai pieņēmums.

Automašīna iegāzusies Rudnas upē

Šembele stāstīja, ka glābēji ar trosēm auto izcēluši no Rudnas upes. Visi pasažieri atradušies automašīnā. Auto upē bija uz jumta. Rudņas upes dziļums vietā, kur notika avārija, bijis divi metri.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis to novērtēja kā vienu no traģiskākajām avārijām, kas pēdējā laikā notikusi uz Latvijas ceļiem.

Pagaidām nav arī zināms, kurš negadījuma brīdī vadīja spēkratu un vai jaunieši bija alkohola reibumā. Bojāgājušo nāves cēloņus skaidros ekspertīzē. Pagaidām ir tikai minējumi par to, vai jaunieši bija alkohola reibumā, vai viņi nositušies, vai noslīkuši.

Traģiskās avārijas vietā ir grūti izbraucams pagrieziens

Vietā, kur Jaungada naktī notika traģiskā autoavārija un bojā gāja septiņi jaunieši, ir grūti izbraucams pagrieziens, pastāstīja Krāslavas novada priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Viņš teica, ka šajā vietā ir nopietns pagrieziens, par kuru visi vietējie zina. «Tā ir tāda vieta, kas nav īpaši pateicīga,» piebilda Upenieks. Viņaprāt, pagrieziens ir uzmanīgi jāizbrauc jebkurā gadalaikā.

Viņš arī atminējās, ka šajā vietā notikuši dažādi gadījumi, taču neviens nav bijis ar tik traģiskām sekām.

Auto bijušas sliktas vasaras riepas

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne raksturoja, ka šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens. Pēc auto apskates atklājies, ka spēkrata riepas bijušas sliktā stāvoklī. Jaunieši braukuši ar auto, kuram bija vasaras riepas, sacīja Laizāne.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Laiks vakarā sācis piesalt

Vaicāts par laika apstākļiem pagājušajā naktī, Krāslavas novada priekšsēdētājs stāstīja, ka esot bijis sniegs un vakarā sācis piesalt.

Autoceļš, kurā notika negadījums, ir grants ceļš. Saskaņā ar VAS «Latvijas Valsts ceļi» informāciju tas ir vietējas nozīmes ceļš. Šiem ceļiem ir zemāka ziemas uzturēšanas klase. Satiksmes informācijas centrā informēja, ka aizvadītajā naktī apledojums un sniegs vairāk fiksēts Vidzemē, vietām sniegs bijis arī Latgalē. Centrā nevarēja sniegt informāciju par konkrētā ceļa stāvokli.

Traģiskās autoavārijas iemesli pagaidām neskaidri

Traģiskās Jaungada nakts autoavārijas iemesli pagaidām ir neskaidri, arī Valsts policija patlaban nesniedz plašāku informāciju par negadījuma apstākļiem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis vien norādīja, ka policija, izmeklējot šo negadījumu, vadās no Ceļu satiksmes noteikumos minētā, ka autovadītājam jāizvēlas braukšanas ātrums, ņemot vērā ceļa segumu un laika apstākļus. Viņš uzsvēra, ka policijai arvien nākas atgādināt un brīdināt, cik svarīgi ir autovadītājiem rīkoties atbilstoši ceļa situācijai.

Vaicāts, vai slidenais ceļš tiek uzskatīts par vienu no nelaimes cēloņiem, viņš teica, ka tā ir viena no iespējām, bet tas tiks noskaidrots ekspertīzēs. Pagaidām nav arī zināms, vai jaunieši bija alkohola reibumā. Iespējams, tas būs zināms pirmdien no rīta.

Bijušais Ceļu policijas priekšniek, tagad Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš pieļāva, ka jauniešiem nekas nebūtu noticis, ja automašīna nebūtu iegāzusies ūdenī. Ķuzis to atturējās komentēt.

Avārija Krāslavas novadā - traģiskākais negadījums pēdējo gadu laikā

Jaungada nakts autoavārija Krāslavas novadā, kurā dzīvību zaudēja septiņi jaunieši, ir viens no traģiskākajiem negadījumiem Latvijā pēdējo gadu laikā, kad gājuši bojā tik daudz cilvēku, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Traģiskākā pēdējās desmitgades autoavārija notika 2004.gada nogalē Jēkabpils rajonā, kad, apgāžoties «Ecolines» satiksmes autobusam, gāja bojā deviņi cilvēki.

Septiņi cilvēki gāja bojā 2009.gada 7.novembrī ugunsgrēkā trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Jēkabpils ielā, bet vislielākais upuru skaits bija ugunsnelaimei naktī uz 2007.gada 23.februāri sociālā aprūpes centrā «Reģi», kur dzīvību zaudēja 26 cilvēki.

31.decembrī Latvijā kopumā noticis 41 ceļu satiksmes negadījums

Pie stūres reibumā pieķerti 17 automašīnas vadītāji, liecina policijas statistika.

Sestdienas vakarā Rēzeknes novada Griškānu pagastā 1990.gadā dzimuša autovadītāja spēkrats saslīdējis un ietriecies tilta margās. Negadījumā bija iesaistītas trīs automašīnas un avārija uz laiku bloķēja satiksmi. Cilvēki negadījumā nav cietuši.

Savukārt jaunā gada naktī Skrīveru pagastā notika vieglās automašīnas sadursme ar kravas vilcienu, kas uz nepilnu stundu traucēja arī vilcienu kustību. Cilvēki avārijā nav cietuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu