Fotoradaru ved «uz darbu» ar vismaz 120 km/h (269)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Pleskavas šosejas pie Garkalnes rīdzinieks Mārtiņš nofilmējis skatu, kā firmas «Vitronic Baltic» pārstāvis, traucoties pa šoseju vismaz ar ātrumu 120 km/h rīta agrumā, bagāžas nodalījumā vedis «uz darbu» vienu no fotoradariem, tā šovakar vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

«Bulkuvāģis» pa šoseju brauc kā traks

Mārtiņš dzīvo Rīgā, bet strādā Vangažos. Tādēļ ik rītu viņš ap pulksten 8:30 brauc uz Vangažiem pa Pleskavas šoseju. Nesen vienā no šādiem rītiem Mārtiņa uzmanību uz ceļa piesaistījusi kāda automašīna.

«Pie Garkalnes ievēroju vienu bulkuvāģi, kas starp joslām pārvietojās tā ļoti strauji, un, ieskatoties tuvāk, es ievēroju, ka viņš ved fotoradaru uz darbu,» tā raidījumam «Tautas balss» pastāstīja Mārtiņš. Pats viņš braucis ar atļauto ātrumu, un arī steigties viņam nebija vajadzības.

Rīdzinieks konstatē pārkāpumu

Savukārt automašīna, kuras bagāžā tika vests fotoradars, pa šoseju braukusi kā «traka». Lai saprastu, cik tad ātri traucas par fotoradaru uzstādīšanu atbildīgās firmas pārstāvis, Mārtiņš piedevis gāzi un konstatējis, ka fotoradars tiek vests ar krietni lielāku ātrumu, nekā atļauts attiecīgajā ceļa posmā.

Mārtiņš atzina: «Tas bulkuvāģis mani apdzina kā stāvošu! Es paņēmu telefonu, domāju iemūžināt tik smuku skatu. Un ierakstā var redzēt, ka bulkuvāģis veic apdzīšanas manevrus, neieslēdzot pagrieziena rādītājus; un attiecīgi ir uzfilmēts arī ātrums, kas ir pāri 120 km/h!»

Video autors uzskata, ka šajā gadījumā notikusi klaja ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana. «Labi, es piekrītu - saulains rīts, foršs ceļš - tīrs, bet viņiem bija jārāda piemērs mums,» uzsvēra Mārtiņš.

Firma veiks iekšējo izmeklēšanu

Uzņēmuma «Vitronic Baltic» pārstāve Antra Gaile raidījumam «Tautas balss» apstiprināja, ka Mārtiņa nofilmētā automašīna piederot viņu firmai.

«Paldies, protams, video autoram, jo mēs noteikti detalizēti izanalizēsim šo video, veiksim iekšējo izmeklēšanu, attiecīgi noskaidrojot, kurš no darbiniekiem ir vadījis automašīnu, un attiecīgi lemsim par disciplinārsodu vai arī pārtrauksim darba attiecības ar šo darbinieku,» sacīja Gaile.

Vienlaikus Gaile norādīja, ka nedz «Vitronic Baltic», nedz arī kādam citam autovadītājam nebūtu jāpārkāpj ceļu satiksmes noteikumi.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (269)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu