Zivtiņš rājas par šoferu solidaritātes programmām (571)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceļu policistu ekipāžu izvietojumam nevajadzētu būt pieejamam dažādās interneta vietnēs. Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš intervijā portālam TVNET kritizēja to darbību un iezīmēja riskus, kas saistīti ar šo autovadītāju iecienīto sistēmu attīstību.

Cīnīsies pret auto zagļiem

Zivtiņš apstiprināja, ka Ceļu policija iesaistīsies nopietnā cīņā ar autozagļiem, taču neatklāja sīkāku informāciju par šiem plāniem. «Valsts policijai saistībā ar automašīnu zādzībām ir padomā ļoti nopietna cīņa.»

Šai jomā Latvija nedarbojas viena. «Mums ir sadarbība ar kaimiņiem. Mums ir pieejama informācija,» viņš teica un piebilda, ka tas palīdz Latvijā aizturēt citas valsts pilsoņus ar zagtām automašīnām.

Policistu ekipāžu izvietojumam nevajadzētu būt internetā

Runājot par automašīnu zādzībām, Zivtiņš norādīja, ka viņam nepatīk dažādās interaktīvās programmas un saites, kurās autovadītāji var redzēt Ceļu policijas ekipāžu izvietojumu.

«Ir dažādas interneta saites, kur var redzēt policijas ekipāžas.

No vienas puses – ļoti kolosāli, autovadītāju solidaritāte un tā tālāk. Varbūt kaut kā var «pievilkt» arī satiksmes drošību, jo zinām, kur stāv policijas darbinieks, un tādēļ samazinām ātrumu. Tas nostrādā preventīvi.

Bet ir otra puse – tie ir noziedznieki, auto zagļi, kā arī iereibušie vadītāji.

Viņi apdraud pārējos cilvēkus.

Tas ir daudz smagāk nekā autovadītāju solidaritāte. Tāpēc es to neatbalstu un nekad neatbalstīšu. (..)

Policijai ir funkcijas, kas jāpilda. Ja iereibušais autovadītājs [internetā] redz, ka priekšā ir postenis, un viņš to apbrauc, policists viņu neapturēs, nepārbaudīs un nesodīs.

Viņš varēs aizbraukt tālāk un nosist kādu cilvēku.

Vai, ja par policijas ekipāžu jau iepriekš zina zaglis, viņš to apbrauks un ar zagto automašīnu aizbrauks tālāk.

Kā tad jūtas cilvēks, kuram automašīna nozagta? Kā jūtas visi pārējie, kuri tiek apdraudēti no satiksmes drošības viedokļa?»

Komentāri (571)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu