Iesācēja kļūme fotoradara novietošanā (204)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nekas neliecina, ka Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieka Edmunda Zivtiņa vairākkārt solītā vēršanās pret fotoradaru nepareizu novietošanu un slēpšanu būtu īstenota reālajā dzīvē.

Reklāmas stendi, tiltu balsti, krūmi, koki, sniega čupas un mašīnas - fotoradaru slēpšanai no autovadītājiem tiek izmantoti visi iespējamie līdzekļi, lai gan īsti korekti tas nav (neatbilst Valsts policijas un radaru uzstādītāju līgumam) un pat Prevencijas pārvaldes priekšnieks ir uzsvēris, ka šāda rīcība nav pieļaujama.

«Uzņēmumam ir jānodrošina fotoradaru izvietošana un kategoriski nedrīkstētu būt nekāda slēpšana - to mēs viņiem esam norādījuši arī rakstiski. Cik es zinu, kompānijai ir iekšējie noteikumi, kas stingri aizliedz slēpt vai maskēt radarus. Šādi pārkāpumi ir cilvēciskais faktors, domāju, visticamāk, mazās pieredzes dēļ, kas pakāpeniski attīstīsies. Domāju, ka šādu gadījumu kļūs arvien mazāk un mazāk, kamēr izbeigsies vispār,» iepriekš sacīja Zivtiņš.

Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītāju iesūtītie materiāli tikmēr liek domāt, ka amatpersonu ietekme ir visai niecīga, jo fotoradari joprojām regulāri darbu veic no slēpņa vai, kā redzams lasītāja Kārļa iesūtītajās bildēs, - caur mašīnas logu.

«Valsts atbalstītie un legalizētie bandīti - lielceļa laupītāji turpina savas pretlikumīgās darbības. Kad beidzot pienāks gals šai cūcībai?
30.03.2012. Pulkveža Brieža iela 35 pie Rimi, virzienā uz centru fotoradars «redzami novietots» bulkuvāģī. Darbojās no vismaz 9:20 līdz 10:20. Atkal «iesācēju kļūme» novietošanā?...» raksta Kārlis.

Komentāri (204)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu