Aurēlija Anužīte kļūs par Latvijas pilsoni . (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Pilsonības likuma komisija trešdien atbalstījusi aktrises Aurēlijas Gumauskienes (plašākai sabiedrībai zināma kā Aurēlija Anužīte) atzīšanu par Latvijas pilsoni, un jau jaunnedēļ Saeima viņai plāno piešķirt pilsonību ar īpašu likumu.

Vēlmi kļūt par Latvijas pilsoni paudusi pati aktrise, kurai pašlaik ir Lietuvas pilsonība. Komisijas vadītāja Anta Rugāte (Tautas partija) žurnālistiem norādīja, ka Anužīte Latvijā labi pazīstama kā kultūras cilvēks, šeit ir mācījusies, viņai ir dēls Latvijas pilsonis, kā arī piemītot daudz īpašību, kuru dēļ viņa esot pelnījusi kļūt par Latvijas pilsoni. "Viņas nepārprotamā uzticība ir absolūti patiesa, latviešu valodas zināšanu līmenis ir vienkārši perfekts. Cilvēks ir absolūti pārliecināts par savu izvēli. Kaut vairāk būtu tādu pārliecinātu un pārliecinošu Latvijas pilsoņu," sacīja Rugāte. Līdz ar to komisijai neesot ne mazāko šaubu par pilsonības atzīšanu. Anužīte trešdien piedalījās komisijas sēdē. Sarunā aktrise norādīja, ka neplāno atteikties no Lietuvas pilsonības, jo, pirmkārt, viņai Lietuvā pieder nekustamie īpašumi, kurus viņa vēlētos saglabāt nākamajām paaudzēm. Tāpat viņa norādīja, ka Lietuvā dzīvojot viņas vecāki, tāpēc viņa negrib zaudēt saikni ar zemi, kurā ir dzimusi. Līdz šim pilsonība ar īpašu likumu otrās Latvijas brīvvalsts laikā piešķirta baletdejotājam Andrim Liepam, kā arī Latvijas virsrabīna palīgam rabīnam Dmitrijam Bekeram un basketbolistam Trojam Ostleram.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu