Policija pagājušajā diennaktī pieķērusi vairāk kā 250 ātrumpārkāpēju (76)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policijas darbinieki pagājušajā diennaktī uz Latvijas ceļiem pieķēruši 251 atļautā ātruma pārkāpēju, aģentūra BNS uzzināja Valsts policijā.

Vairāk kā puse no visiem ātrumpārkāpējiem - 149 - apturēti Rīgas reģionā, 36 Zemgalē, 29 Vidzemē, 27 Latgalē un 10 Kurzemē. Savukārt reibumā pie stūres pieķerti 34 transportlīdzekļu vadītāji, tostarp 18 velosipēdisti un mopēdisti.

Jau vēstīts, ka 12.oktobrī pēc divu nedēļu pārtraukuma uz Latvijas ceļiem atsāka darboties fotoradari, tomēr pagaidām tie vēl nedarbojas pilnā skaitā, tādēļ ātruma pārkāpumus pastiprināti fiksē arī policijas darbinieki. Rīgā un tās reģionā no sestdienas uz ceļiem darbu atsāks vēl seši fotoradari, līdz ar to kopumā ātruma pārkāpumus fiksēs 26 pārvietojamās mērierīces.

Ņemot vērā, ka daļa fotoradaru pašlaik atrodas tehniskajā apkopē, starp VP un komersantu «V-Traffic» noslēgtā pagaidu vienošanās paredz, ka fotoradaru skaits uz ceļiem palielināsies pakāpeniski. Ikreiz pirms fotoradaru skaita palielināšanās VP sabiedrību informēšot. Stacionārie radari pagaidām nedarbojas.

Pašreizējiem 26 fotoradariem no sestdienas policijas mājaslapā tiks norādītas 36 iespējamās atrašanās vietas – jebkurā no tām varēs atrasties fotoradars.

Vairākos ceļu satiksmes negadījumos cietuši velosipēdisti

Vairākos ceļu satiksmes negadījumos aizvadītajā diennaktī cietuši velosipēdisti, informēja Lita Juberte, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste.

Rēzeknes novada Lūznavas pagasta Vertukšnē 1979.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu «Mersedes Benz Sprinter 212», notrieca tajā pat virzienā braucošu 1978.gadā dzimušu velosipēdistu, kas ievietots slimnīcā.

Savukārt Iecavā, Upes ielā, 2000.gadā dzimis zēns vadīja velosipēdu «BMX» un nepalaida pa galveno ielu braucošu automašīnu «Opel Astra», ko vadīja 1953.gadā dzimusi sieviete. Satiksmes negadījumā cieta velosipēdists.

Rīgā, Rušonu ielā, braucot ar velosipēdu, krita 1957.gadā dzimis vīrietis, kurš ievietots slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 74 ceļu satiksmes negadījumi, kopumā cietuši 11 cilvēki, bojāgājušo nav.

Aizvadītajā diennaktī 34 vadītāji transporta līdzekli vadījuši alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā. 18 no tiem bijuši velosipēdu un motorolleru, bet 16 - automašīnu vadītāji

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu