Valsts prezidentes iedziedāto dziesmu pārraidīs BBC (31)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kopā ar Rūtu un Valdi Muktupāveliem iedziedāto dziesmu "Saulīt’ mana krustamāte" pārraidīs arī BBC radio, informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Viņa norādīja, ka tuvākās diennakts laikā BBC radio trīs reizes atskaņos Vīķes-Freibergas iedziedāto latviešu tautasdziesmu un interviju ar prezidenti.

Plānots, ka dziesmu "Saulīt’ mana krustamāte" BBC radio atskaņos šonakt un rīt no rīta.

Jau ziņots, ka Vīķes-Freibergas iedziedāto dziesmu iekļaus mūsdienu tautas mūzikas izlasē "Sviests 2", kas būs otrā izlase, kuru izdos Kultūras menedžmenta centrs "Lauska".

Jaunajā albumā kopā ar Vīķes-Freibergas izpildīto dziesmu būs iekļautas vēl 17 dažādas latviešu grupas, kuras savā mūzikā izmanto tautas mūzikas elementus - melodiju, vārdus vai instrumentus.

Izlasē būs vēl nepublicēti gabali no tādām grupām kā "Laiksne", "Kokle", "Auļi", "Rīsa zvejnieki", "Skyforger", "Dzelzs vilks", "Iļģi" u.c.

Albums "Sviests 2" iznāks un būs atrodams veikalos jau jūnija vidū, bet iznākšanas svētki plānoti 6.jūlijā Jēkabpilī 1.starptautiskā tautas mūzikas festivāla laikā.

Vīķes-Freibergas izpildītā dziesma "Saulīt’ mana krustamāte" savu pirmatskaņojumu piedzīvoja vakar, 23.maijā, Latvijas Radio 1.programmā raidījumā "Kultūras rondo".

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu