Vienības gatves remontu aizkavē dažu iedzīvotāju sūdzības (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienības gatves Rīgā remontu aizkavējis triju Mārupes iedzīvotāju iesniegums, kurā apstrīdēta būvobjekta Vienības gatves posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai rekonstrukcijas būvatļauja, pavēstīja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa informēja, ka iedzīvotāju iesniegumu 9.oktobrī saņēmis Rīgas pilsētas Attīstības departaments un līdz ar to ielas rekonstrukcijas būvatļauja apturēta atbilstoši Administratīvā procesa likumam, kas paredz, ka, saņemot šādu iesniegumu par administratīvā akta (būvatļaujas) apstrīdēšanu, tā darbība tiek apturēta.

Pēc viņas teiktā, iedzīvotāji iesniegumā izsaka pretenzijas par vietējās joslas izbūvi un pieprasa saglabāt tiešos pieslēgumus no nekustamajiem īpašumiem uz Vienības gatvi. «Ņemot vērā, ka Vienības gatve ir B kategorijas iela, šādu risinājumu nepieļauj valsts standarti. Vienības gatves posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai rekonstrukcijas būvprojekts, tostarp daļa, kas ir saistīta ar vietējās joslas izbūvi, ir izstrādāts atbilstoši valsts standartiem,» klāstīja RD pārstāve.

Taču departamentā norādīja, ka arī pašreizējais ielu plānojums neparedzēja tiešo pieslēgumu no Vienības gatves uz nekustamajiem īpašumiem Mārupes novadā, taču izbraukt bija iespējams pa ceļa nomali.

Ahuna-Ozola arī sacīja, ka, ņemot vērā, ka Vienības gatve kopējā pilsētas satiksmes infrastruktūrā ir būtiska B kategorijas iela, RD Satiksmes departaments uzdeva projektētājam izstrādāt Vienības gatves konservācijas darbu projektu. Konservācijas darbu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu drošu transporta un gājēju kustību objektā, kā arī lai ziemas periodā netiktu bojāti objektā līdz būvatļaujas apturēšanai veiktie rekonstrukcijas darbi, teica RD pārstāve un norādīja, ka jau 26.oktobrī konservēšanas projekts tika saskaņots un nekavējoties sākti darbi.

Paredzēts, ka 8.novembrī objektā tiks palaista satiksme pa ielas četrām joslām. «Kamēr laika apstākļi ļaus, tiks veikta arī apgaismojuma izbūve, divu luksoforu objektu būvniecība, trolejbusu galapunkta izbūves darbi. Nepiemēroto laika apstākļu dēļ objektā netiks ieklāta asfaltbetona virskārta un uzklāts ceļa horizontālais apzīmējums, satiksme tiks organizēta ar ceļazīmēm,» uzsvēra Ahuna-Ozola un piebilda, ka objektā būs nodrošināta droša un brīva satiksmes plūsma.

RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Agris Uplejs žurnālistiem ceturtdien pastāstīja, ka konservācijas projekta realizācija tiks finansēta no projekta līdzekļiem, kā arī atzina, ka tas nesadārdzinās projekta kopējās izmaksas.

Savukārt Satiksmes un transporta lietu komisijas vadītājs Vadims Baraņņiks norādīja, ka konservācijas darbu ietvaros, iespējams, varētu veikt arī asfalta pēdējās kārtas uzklāšanu. «Konservācijas darbu ietvaros tiks veikti visi nepieciešamie darbi, lai novērstu satiksmes drošības apdraudējumu, un, ja būs nepieciešams, darbu ietvaros varētu veikt arī virsējās kārtas uzklāšanu,» sacīja Baraņņiks.

Viņš arī minēja, ka kopumā sūdzība ir ļoti novēlota un kavē darbu realizāciju, kā dēļ RD var zaudēt Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu projekta realizācijai. «Ja nebūtu bijusi iesniegta sūdzība, ap šo laiku Vienības gatves remonts jau būtu pabeigts. Tā kā projektam ir piesaistīti Eiropas Savienības līdzekļi, pastāv varbūtība, ka tos var pazaudēt, jo projekts ir jārealizē līdz nākamā gada septembrim, lai iesniegtu pārskatus par līdzekļu izlietojumu,» paskaidroja RD pārstāvis.

Jau ziņots, ka remonta Vienības gatves posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai kopējās izmaksas ir 1,2 miljoni latu, tostarp 500 tūkstoši latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet pašvaldības finansējums ir 687 tūkstoši latu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu