Vai Tu miglas lukturus lieto pareizi? (128)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedaloties satiksmē ik dienas un, ja vēl sanāk braukt arī diennakts tumšajā laikā, nevar nepamanīt, ka ļoti daudz autobraucēju nepārzina pareizu miglas lukturu lietošanu.

Lai arī Ceļu satiksmes noteikumos ir skaidri pateikts, kad un kurās situācijās ir pieļaujama miglas lukturu lietošana, daudzi autovadītāji šos noteikumus neievēro un tādējādi pasliktina vispārējo satiksmes drošību. Pašiem autovadītājiem gan tā, visticamāk, nešķiet, jo viņiem par ieslēgtiem miglas lukturiem atgādina vien divas lampiņas instrumentu panelī.

Satiksmes noteikumos ir minēts, ka diennakts gaišajā laikā priekšējos miglas lukturus ir atļauts lietot tuvo gaismu vietā, bet ne kopā ar tuvajām gaismām. Savukārt pēc tumsas iestāšanās priekšējos miglas lukturus drīkst lietot tikai kopā ar ieslēgtām tuvajām gaismām.

Ja priekšējo miglas lukturu lietošana lielā mērā iespaidu atstāj tikai uz paša autovadītāja komfortu, tad aizmugurējo miglas lukturu nepareiza lietošana var būt satiksmei ļoti bīstams pasākums.

Satiksmes noteikumos ir minēts, ka aizmugurējos miglas lukturus drīkst ieslēgt tikai biezas miglas vai ļoti sliktas redzamības apstākļos, taču nereti pat skaidrā naktī pa mūsu ceļiem brauc automobiļi ar spoži spīdošām lampām aizmugurē. Tā autovadītājiem noteikti rīkoties nevajadzētu, jo miglas lukturis ir spožākā lampa (var būt arī divas) automašīnas aizmugurē un tā ne vien žilbina sekojošo auto vadītājus, bet arī pasliktina citu lukturu pamanāmību.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu