Pārdēvēs vairākas sabiedriskā transporta pieturas Rīgā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai Rīgas iedzīvotājiem un viesiem vieglāk būtu orientēties pilsētā, no 1.novembra tiks pārdēvētas atsevišķas sabiedriskā transporta pieturvietas, informēja pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» preses sekretārs Viktors Zaķis.

3. un 30.autobusa maršrutā pieturvieta «Dārzniecība» tiks pārdēvēta par «Beķermuižu», pieturvietas «Gāze» nosaukums no 1.novembra būs «Zilā iela».

3. un 36.autobusa maršrutā pieturvieta «Dārziņi» tiks pārdēvēta par «Memmes pļavu», pieturvieta «Garāžas» tiks pārdēvēta par «Ziemeļupi».

3., 30. un 36.autobusa maršrutā pieturvieta «Klubs» tiks pārdēvēta par «Daugavgrīvas cietoksni», pieturvieta «Tirdzniecības centrs» tiks pārdēvēta par «Stūrmaņu ielu», savukārt pieturvieta «Poliklīnika» tiks pārdēvēta par «Bolderājas poliklīniku».

36.autobusa maršrutā pieturvieta «Dārziņi» tiks pārdēvēta par «Spilves pļavām», pieturvieta «Meža» tiks pārdēvēta par «Bumbu kalniņu», pieturvieta «Jaunie kapi» tiks pārdēvēta par «Jaunajiem Bolderājas kapiem», pieturvieta «Institūts» tiks pārdēvēta par «Lielo ielu», savukārt pieturvieta «Eksperimentāli mehāniskā rūpnīca» tiks pārdēvēta par «Buļļupi».

Jau ziņots, ka no 1.novembra Rīgā mainīsies nosaukumi arī trim sabiedriskā transporta pieturām Pārdaugavā - autobusu un trolejbusu pieturvietas «Akmeņu iela» un «Kuģu iela», kā arī tramvaju pieturvieta «Valguma iela» tiks pārdēvētas par «Nacionālo bibliotēku».

Vēsturiski vērienīgākās Latvijas kultūras būves - Latvijas Nacionālās bibliotēkas - celtniecības darbi tiks pabeigti jau pēc dažiem mēnešiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu