Apstiprina noteikumus par fotoradaru izmantošanas kārtību (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien apstiprināja noteikumus par fotoradaru izmantošanas kārtību, informēja Ministru kabinetā.

Tehniskos līdzekļus - fotoiekārtas vai videoiekārtas - uzstādīs uz ceļiem vietās, kur var tikt apdraudēta ceļu satiksmes drošība. Būs stacionārie un pārvietojamie tehniskie līdzekļi.

Sarakstu veidos policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, kas tiks aktualizēts ne retāk kā reizi gadā. Saraksts tiks publicēts internetā. Kritēriji, kurus ņems vērā, nosakot fotoradaru uzstādīšanas vietas, ir - ceļu satiksmes negadījumu un cietušo skaits, satiksmes intensitāte un ātrums, ceļa posma stāvoklis un tā infrastruktūra, lietotāji un to īpatsvars, pārredzamība, remontdarbi un citi kritēriji, kas var ietekmēt ceļu satiksmes drošību. Jāņem vērā arī ceļu satiksmes negadījumu analīzes un ceļu drošības audita rezultāti.

Uzstādot tehnisko līdzekli, dokumentos būs jāatspoguļo informācija par pārkāpumiem, kurus ir paredzēts fiksēt ar konkrēto tehnisko līdzekli. Pirms vietām, kur paredzēts uzstādīt stacionāros tehniskos līdzekļus, būs jāuzstāda ceļa zīmes, paredz noteikumu projekts.

IeM norāda, ka noteikumu projekta mērķgrupas aptuvenais lielums ir 844 000 transportlīdzekļu vadītāju atbilstoši Ceļu satiksmes drošības direkcijas statistikai.

Jau ziņots, ka pirmie 20 fotoradari, kurus uz Latvijas ceļiem plānots izvietot līdz gada beigām, tiks izvietoti Rīga un tās apkārtnē. Viens fotoradars būs novietots Kalnciema iela uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Baseina ielas. Uz šā satiksmes pārvada un tā pieejās laikposmā no 2010. līdz 2013.gadam reģistrēti 24 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki, bet viens gājis bojā.

Fotoradars būs novietots arī uz Dienvidu tilta starp nobrauktuvēm uz Maskavas ielu un uz centru. Šajā vietā kopš 2010.gada reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, kuros astoņi cilvēki cietuši, bet viens gājis bojā, kā arī uzsvērts, ka ātruma pārsniegšana šajā posmā būtiski pazemina satiksmes drošību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu