Garo brīvdienu laikā rīkos plašus policijas reidus (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lieldienu svētku laikā, no 17.aprīļa līdz 22.aprīlim policija strādās pastiprinātā režīmā, reidi tiks rīkoti ceļu satiksmes uzraudzības jomā.

VP norāda, ka tas tiek darīts ar mērķi pārbaudīt transportlīdzekļu vadītājus, vai viņi nebrauc alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Pie Ādažiem ierobežo maksimālo braukšanas ātrumu

Lai paaugstinātu satiksmes drošību autoceļa A1 posmā pie Ādažiem ierobežots maksimālais braukšanas ātrums, ziņo uzņēmumā «Latvijas Valsts ceļi».

Ceļa posmā no Baltezera līdz pagriezienam uz Carnikavu uzstādītas vairākas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes, kas paredz braukšanas ātruma samazinājumu no 90 km/h uz 70km/h.

Šāds lēmums pieņemts pēc Ādažu novada domes iniciatīvas ar mērķi uzlabot satiksmes drošību.

Satiksmes uzlabojumu nepieciešamību noteikusi lielā satiksmes intensitāte - vidēji gadā 11,5 tūkstoši automašīnu diennaktī un iedzīvotāju skaita pieaugums Ādažos par 30% pēdējos 5 līdz 6 gados. Autoceļa A1 posmā no Gaujas ielas līdz Draudzības ielai, Ādažu centra pusē izbūvēti jauni tirdzniecības centri, degvielas uzpildes stacijas, autoservisi un citas sabiedriskās ēkas.

Tiek uzsvērts, ka minētajā autoceļa posmā ievērojami palielinājies satiksmes negadījumu skaits. Kopš 2007. gada vidēji gadā notiek ap 15 satiksmes negadījumu un šajos gados kopumā 6 bijuši ar letālu iznākumu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu